Her müşteri çözümü yapay zeka ile entegre olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Microsoft’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Satya Nadella, yapay zekayı tüm müşteri çözümlerine ve teknoloji yığınlarının her katmanına entegre etme niyetlerini açıkladı.

Microsoft yapay zeka (AI) konusunda her şeyi yapmaya hazır görünüyor. Şirket, OpenAI ile ortaklığı ve web tarayıcısına entegre AI Copilot gibi çalışmalarıyla, 2023’te dikkat çeken hamlelerde bulundu.

Here’s my annual letter to shareholders, a look at how we’re reimagining every layer of our tech stack in this new age of AI—and our growing opportunity ahead. https://t.co/lMZjxhDcMj

— Satya Nadella (@satyanadella) October 19, 2023

Nadella, 19 Ekim’de LinkedIn üzerinden paylaştığı yıllık mektubunda, yeni nesil yapay zekanın, Microsoft da dahil olmak üzere her yazılım kategorisini ve işi yeniden şekillendireceğini vurguladı.

“Her müşteri çözümü alanı ve teknoloji yığınımızın, tüm katmanı yapay zeka çağı için yeniden tasarlanacak. Zaten yapmaya başladığımız şey de tam olarak bu.”

Firmanın AI Copilot’u hakkında konuşan Nadella, Microsoft’un Copilot’u en çok kullanılan ürünlerine ve deneyimlere yerleştirdiğini ve bağımsız bir uygulama oluşturduğunu belirtti.

Nadella, konuyla ilgili, “Tıpkı bugün uygulamalara erişmek için bir işletim sistemi başlattığınız veya web sitelerini ziyaret etmek için bir tarayıcı kullandığınız gibi, inancımız tüm bu faaliyetleri ve daha fazlasını yapmak için bir Kopilot çağıracağınızdır. Örneğin; alışveriş yapmak, kod yazmak, analiz etmek, öğrenmek, yaratmak” dedi.

Microsoft CEO’sunun paylaşımının başlangıcı. Kaynak LinkedIn

Microsoft CEO’su, yapay zekanın, bu yeni dönemde çok önemli olacağını düşündüğü iki önemli atılımın altını çizdi.

İlk olarak, bilgisayarların metinleri ve konuşmaları insanlara benzer şekilde anlamasına yardımcı olmaya odaklanan bir yapay zeka dalı olan doğal dil işlemeyi vurguladı.

“Etrafımızdaki dünyayı görmek, duymak, yorumlamak ve anlamlandırmak için bir sonraki büyük adım olan doğal dile ulaştığımıza ve hızla ötesine geçeceğimize inanıyoruz.” diye yazdı.

İlgili: Microsoft yapay zekayı desteklemek için nükleer enerji ekibi kuracak: Rapor

Nadella, ikinci olarak, yeni ve güçlü bir muhakeme motorunun ortaya çıkışına (üretken yapay zeka) ve bu motorun soruları yanıtlama, sorunları çözme ve görüntü tanıma gibi konulardaki yeteneklerine işaret etti.

“Bu yapay zeka, metin tamamlama veya özetlemeden anormallikleri tespit etmeye uzanıyor. Diğer taraftan, görüntüleri tanımaya kadar verilerle güçlü etkileşime girmemize yardımcı olarak kalıpları belirlememize ve içgörüleri her zamankinden daha hızlı ortaya çıkarmamıza yardımcı oluyor.”

Microsoft, bugüne kadar AI Copilot’u Microsoft 365, Dynamics 365 ve GitHub gibi hizmetlere entegre etmiş durumda. Ancak Nadella, oyun birimi için firmanın bu alandaki yapay zeka planlarını özellikle belirtmedi.

Magazin: AI Eye: Kriptoda yapay zekanın gerçek kullanım alanları, Google’ın GPT-4 rakibi, kötü çalışanlar için yapay zeka avantajı

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Her müşteri çözümü yapay zeka ile entegre olacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!