Bitcoin ETF’si İçin Yarın Mahkeme Kararı Alınacak: Ne Bekleniyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’deki temyiz mahkemesi, Grayscale ve SEC arasındaki Bitcoin ETF’si davası için yarın önemli bir karar verecek.

Bitcoin tröstünü bir ETF’ye dönüştürmeye çalışan Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna dava açtı ve ağustos ayında mahkemede zafer elde etti.

Mahkeme, birkaç ay önce aldığı bu kararın uygulamaya konup konmayacağıyla ilgili yarın bir karar verecek. Finans avukatı Scott Johnson’a göre davanın yeniden görülmesi yönünde bir talep olmazsa mahkeme, davayı ya kapatacak ya da süreci uzatacak yeni talimatlar verecek.

Bloomberg Intelligence analisti James Seyffart, yarınki kararla ilgili şunu söyledi:

“Şimdi ne olacağı konusunda SEC, Grayscale veya belki mahkeme tarafından bir tür duyuru yapılmasını veya ek bilgi paylaşılmasını bekliyoruz. Sürecin tam olarak nasıl işleyeceğini tam olarak bilemeyiz çünkü bu, daha önce görülmüş türden bir olay değil.”

Grayscale’in spot Bitcoin ETF’si kurma çabalarında bir ilerleme kaydedilmesi, sektördeki belirsizlikleri biraz daha giderecektir. SEC’nin ağustosta alınan karara itiraz etmemesi, yatırımcıları umutlandırıyor. Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz, SEC’nin ETF başvurularını bu yıl içinde onaylamasını bekliyor.

Bloomberg Intelligence analistleri, Grayscale ve BlackRock gibi şirketlerin ETF başvurularının aynı anda onaylanabileceğini düşünüyor. ARK Investment Management CEO’su Cathie Wood da SEC’nin aynı anda birden fazla başvuruya yeşil ışık yakabileceği görüşünde.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF’si İçin Yarın Mahkeme Kararı Alınacak: Ne Bekleniyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!