ABD Başsavcısından Bu Kripto Para Şirketlerine Milyar Dolarlık Suçlama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Başsavcısı Letitia James, üç farklı kripto para şirketine karşı yasal girişimde bulundu.

Başsavcı’nın aleyhinde harekete geçtiği isimler arasında kripto para borsası Gemini, kripto para lending firması Genesis, kripto para yatırım firması DCG bulunuyor. Buna ek olarak Genesis’in eski CEO’su Michael Moro ve DCG CEO’su Barry Silbert aleyhinde de iddialar bulunuyor.

İddiaya göre Gemini, düzenlediği Earn programı kapsamında Genesis’e fon verdi. Bu fonlar daha sonra aralarında Three Arrows Capital ve Alameda‘nın bulunduğu daha farklı kuruluşlara borç olarak verildi.

Borç alan FTX gibi kripto para şirketlerinin iflas etmesi sebebiyle Genesis, borç ödeyememe durumuyla karşı karşıya kaldı ve 1 milyar dolarlık bir açık oluştu. Genesis’in bağlı olduğu DCG, bu açığı gidereceğini söylese de şirkete yalnızca adi senet verdi.

New York Başsavcılığı, bu sürece dahil olmuş isimleri iki farklı sebepten ötürü suçluyor. İddiaya göre Gemini, Earn programının yüksek derecede likit bir yatırım olacağını söyleyerek insanlardan para topladı ve Genesis ile ilgili yaptığı risk değerlendirmesi sonucunda şirketin kredi verilebilir olduğu sonucuna vardı.

DCG, Genesis ve bu şirketlerin yöneticilerinin ise “1,1 milyar dolarlık zararın üstünü aylar boyunca yanlış açıklamalar yaparak, ihmal ederek, gizleyerek kapattıkları” iddia ediliyor.

Başsavcılık, davalıların New York’ta menkul kıymet ve emtia satışlarından men edilmesini, buna ek olarak para cezası ödemesini ve bu işlemlerden elde edilen kazançlardan feragat etmesini talep ediyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Başsavcısından Bu Kripto Para Şirketlerine Milyar Dolarlık Suçlama
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!