Kriptonun Avrupa’daki yıldızı: Birleşik Krallık

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir araştırmaya göre Birleşik Krallık, dünya çapında önemli bir kripto para ekonomisine sahip. Ayrıca, Birleşik Krallık, Orta, Kuzey ve Batı Avrupa’da (CNWE) işlem hacmi açısından en büyük kripto ülkesi.

Blokzincir analiz firması Chainalysis, 18 Ekim’de 2023 Kripto Para Coğrafyası raporunun CNWE çalışması ve Doğu Avrupa’ya ilişkin ikinci baskısı da dahil olmak üzere iki yeni bölümünü yayımladı.

Rapora göre söz konusu bölge, Kuzey Amerika’nın ardından dünyanın en büyük ikinci kripto ekonomisi. Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında küresel işlem hacminin yüzde 17,6’sına sahne oldu ve bu süre zarfında tahmini 1 trilyon dolarlık zincir üstü değer elde etti.

Birleşik Krallık, CNWE’nin en büyük kripto ekonomileri listesinin başında ve işlem hacimleri açısından ABD ve Hindistan’ın ardından dünyada üçüncü sırada. Chainalysis’e göre Ada, geçtiğimiz yıl kripto para işlemlerinde tahmini 252,1 milyar dolar topladı.

CNWE’deki diğer büyük kripto ekonomileri arasında, geçtiğimiz yıl sırasıyla yaklaşık 120 milyar dolarla Almanya ve 110 milyar dolar kripto işlemiyle İspanya yer aldı. Bu ülkeleri Fransa, Hollanda, İtalya, İsviçre, İsveç ve diğerleri gibi büyük kripto ekonomileri takip ediyor.

Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında kripto piyasası büyüklüğüne göre başı çeken ülkeler. Chainalytics

Bazı kripto analistleri daha önce Birleşik Krallık’ta kripto kullanımının artmasına vurgu yapmıştı. Kripto vergi platformu Recap, Londra’nın Şubat ayında Dubai ve New York’u geride bırakarak iş için dünyanın kripto en hazır şehir olduğunu bildirdi.

Birleşik Krallık’ta kripto paranın önemli ölçüde benimsenmesi, ülkenin çeşitli kripto para düzenlemelerini kabul ettiği bir döneme denk geliyor. Birleşik Krallık hükümeti, mevcut finansal hizmetler mevzuatına kripto varlıkların tanımını ekleyen ve Tether (USDT) gibi stablecoin’ler için düzenleyici bir çerçeve sağlayan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasa Tasarısı’nı kabul etme yolunda istikrarlı bir şekilde ilerliyor.

Ekim 2023’te Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi, Finansal Promosyon Rejimi’ni yürürlüğe koyarak kripto firmalarının yatırımcılara zarar vermeden çalışmaları için düzenlenmiş bir standart oluşturdu. Birleşik Krallık ayrıca Eylül 2023’te ülkedeki kripto varlık işletmelerinin kripto varlık transferleri hakkında bilgileri toplamasını, doğrulamasını ve paylaşmasını gerektiren Birleşik Krallık kripto Seyahat Kuralı’nı kabul etti.

CNWE raporuna ek olarak Chainalysis, firmaya göre dördüncü en büyük kripto bölgesi Doğu Avrupa hakkında da ayrıntılı bir rapor yayımladı. Bölge, Temmuz 2022 ile Haziran 2023 arasında 445 milyar dolar kripto aldı. Bu, küresel işlem faaliyetinin yüzde 8,9’unu temsil ediyor.

Chainalysis, Cointelegraph’ın çalışmasının metodolojisi ve analize ne tür kripto işlemlerinin dahil edildiği hakkındaki bilgi talebine hemen yanıt vermedi. Bu makale yeni bilgiler geldikçe güncellenecektir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kriptonun Avrupa’daki yıldızı: Birleşik Krallık
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!