Kripto Para Firmasından ETF Yorumu: Trilyon Dolarlık Büyüme Olabilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir araştırma raporuna göre Bitcoin’in piyasa değeri 900 milyar dolara çıkabilir ve kripto para piyasası 1 trilyon dolarlık bir büyüme yaşayabilir.

Veri analiz firması CryptoQuant’ın raporuna göre spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanması halinde kripto para piyasasında 1 trilyon dolarlık bir büyüme gerçekleşebilir.

Kripto para piyasası, 2020-21 tarihlerinde kurumsal şirketlerin bilançolarına Bitcoin’in girmeye başlamasıyla birlikte bir ivme kazandı. CryptoQuant raporuna göre finans kurumlarının spot Bitcoin ETF’leri üstünden hizmet vermeye başlaması halinde benzer bir durum yaşanabilir.

ABD piyasasında spot Bitcoin ETF’si kurabilmek için başvuruda bulunan ve SEC’nin onayını bekleyen birkaç farklı şirket bulunuyor.

CryptoQuant’a göre bu fonları kurmak için başvuruda bulunan kurumlar, Yönetimleri Altındaki Varlıkların (AUM) %1’ini bu ETF’lere ayırırsa Bitcoin piyasasına yaklaşık 155 milyar dolarlık bir para girişi sağlanır. Böyle bir durumda Bitcoin fiyatı, 50.000 ile 73.000 dolar aralığına yükselebilir.

Geçmişte yaşanan boğa piyasaları sırasında Bitcoin’in piyasa değeri 3 ile 5 kat arasında büyüme gösterdi. CryptoQuant’a göre bu, piyasaya girecek her 1 dolar karşılığında piyasa değerinde 3 ile 5 dolarlık bir büyüme olabileceği anlamına geliyor.

Kripto Para Firmasından ETF Yorumu: Trilyon Dolarlık Büyüme Olabilir isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Firmasından ETF Yorumu: Trilyon Dolarlık Büyüme Olabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!