Ethereum LSDFi ekosistemi Ocak ayından bu yana 60 kat büyüdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Liquid Staking Derivatives Finance (LSDFi) ekosistemi, Ether sahiplerinin satış yapmak yerine stake etmeyi tercih etmesiyle bu yıl büyük oranda büyüdü.

Ethereum Shapella güncellemesiyle ETH para çekme işlemlerinin Nisan 2023 tarihinde başlamasına karşın, CoinGecko tarafından 16 Ekim tarihinde yayınlanan LSDFi raporunda ekosistemin ocak ayından bu yana 58,7 kat büyüdüğü belirtildi. 

Ağustos 2023 tarihi itibariyle LSD protokolünde stake edilen miktar, toplam stake edilen ETH miktarının yüzde 43,7’sini oluşturdu. Toplam stake edilen miktarın üçte birine sahip olan Lido ise aslan payını kapan uygulama oldu.

LSDFi ekosisteminin büyüme istatistikleri, ETH sahiplerinin varlıklarını çektikten sonra ellerindeki varlıkları satmak yerine, daha çok getiri elde etmek amacıyla yeniden stake ettiğini gösterdi.
CoinGecko verileri ise para çekme işlemleri etkinleştirildiğinden bu yana işlem kuyruğunun yüzde 55 oranında boş olduğunu, yüzde 77 oranında ise 10 validatörden az validatörle işlem yapıldığını belirtti.

LSD, Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen Ethereum Beacon Chain lansmanından sonra daha ufak miktarlarda ETH bulunduran yatırımcıların stake havuzuna katılabilmesi amacıyla oluşturuldu.

En iyi 10 LSDFi protokolünde çok zincirli TVL. Kaynak: CoinGecko 

Raporda yılbaşından bu yana, Lido hariç önde gelen 10 LSDFi protokolünde stake edilen toplam değerin (TVL) 900 milyon doları aştığı açıklandı.

Ocak ayından bu yana LSDFi protokollerinde stake edilen toplam miktar yüzde 5.870 artış gösterdi. DefiLlama’dan alınan verilere göre aynı dönemde merkeziyetsiz borsalarda stake edilen miktar ise yüzde 8 oranında düştü.

Ocak 2022 tarihinden bu yana LSD protokollerinin ortalama getirisi yüzde 4,4 oldu ancak stake edilen ETH miktarı arttıkça bu oranın düşeceği bildirildi.

Beaconcha.in’e göre şu anda stake edilmiş, yaklaşık 43,4 milyar dolar değerinde, 27,6 milyon ETH bulunuyor.

Ethereum destekçileri geçtiğimiz haftalarda, Lido’ya “vampir saldırısı” gerçekleştirdiği ve daha yüksek teşvikler sunarak Lido kullanıcılarını cezbettiği iddia edilen LSDFi platformu Diva’nın yükselişini kutladı.

The Diva vampire attack on Lido is picking up steam

Over 11k Steth deposited into making number go down https://t.co/L6uITU3Bdq pic.twitter.com/vtzVXdKypD

— Evan Van Ness (@evan_van_ness) October 13, 2023

Diva, ETH’lerini ve Lido’da verilen stETH’lerini kilitleyen yatırımcılara div ETH ödülleri sunuyor. Divascan’a göre, Ekim ayının başından bu yana Diva’da stake edilen toplam miktar yüzde 650’lik artışla piyasa değeri yaklaşık 24 milyon dolar olan 15.386 stETH’ye ulaştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum LSDFi ekosistemi Ocak ayından bu yana 60 kat büyüdü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!