CoinEx Para Çekme İşlemlerini Tekrar Açtı: Neler Yaşandı, Borsanın Örnek Teşkil Eden Tutumu ve Kriz Yönetimi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para işlem platformu CoinEx 12 Eylül tarihinde yaşadığı hack saldırısı sonrasında gerçekleştirdikleri soruşturma sürecinin tamamlandığını ve tüm süreçlerin tekrardan aktif aktif hale getirildiğini duyurdu.

12 Eylül tarihinde CoinEx’te gerçekleşen siber saldırıda borsanın bünyesinde bulunan bazı kripto varlıklar etkilendi. Yaşanan saldırı sonrasında CoinEx ekibi krizi hızlıca ve profesyonelce yönetmek gayesiyle etkilenen kullanıcılarının yanı sıra, gerek kendi kullanıcılarını gerekse de tüm kripto ekosistemini bilgilendirmek için yoğun bir iletişim ve operasyon süreci yürüttü. İlk olarak saldırı hakkında yapılan açıklamalar ile birlikte etkilenen varlıklar için koruma amaçlı çekim işlemleri durduruldu.

Borsa süreçten haberdar olur olmaz bilgilendirme yaparak mevcut kullanıcılarına ve kripto topluluğuna karşı sorumluluğu üstlendi. Kullanıcılarını korumaya yönelik bağlılıklarını ve kararlılıklarını yapılan ilk açıklamada gösteren CoinEx süreci araştırdıklarını, fonların güvende olduğunu ve saldırıdan etkilenen kullanıcıların zararlarının tamamının karşılanacağını belirtti.

Olayın yaşandığı ilk dakikadan itibaren kriz yönetimini elinden bırakmayan borsa, kat ettikleri aşamaları bir bir topluluğa aktararak şeffaflığını gözler önüne serdi.

Ayrıca bu süreçte CoinEx’in CEO’su da açıklama yapmaktan çekinmedi. CoinEx CEO’su Haipo Yang ekibin yürüttüğü şeffaf iletişimi tamamlar nitelikte bulunduğu açıklamalarla özür mesajı paylaştı. Sürecin en başında yapılan bu paylaşım ihlalin sorumlumluluğunu üstlendiklerini, şeffaflığa verdikleri önemi ve müşteri güvenine duydukları hassasiyeti öne çıkardı.

Saldırı neden yaşandı?

Borsanın yaşanan hack saldırısı sonrasında bildirdiği ilk bulgularda, açığın güvenliği ihlal edilen sıcak cüzdana ait bir özel anahtar olduğu bildirildi. Bu sebeple sıcak cüzdana erişim sağlanmış, bahsi geçen varlıklara izinsiz ulaşılmış ve saldırı gerçekleştirilmiş oldu.

Hack ve saldırı gibi olaylara sıkça şahit olduğumuz kripto para sektöründe borsaların cüzdanlarına, akıllı sözleşmelere, projelerin websitelerine birçok farklı teknik ile geçmişten günümüze türlü saldırılar gerçekleştiriliyor.

Bu saldırılar 2008’den bu yana hayatımızda olan, ancak hala yeni ve şekillenen kripto para sektörü için oldukça büyük önem arz etmektedir. Yalnızca hack saldırıları değil, proje ve platformların doğru ölçeklendirilmemiş olmaları da yine stres anında problemlere sebep verebiliyor. İşte tüm bunlar hala evrimleşen kripto para sektörü için daha sağlam adımlar atılması adına önem arz etmektedir.

Yaşanan olumsuz olay ve senaryolar sektörün arınarak güçlenmesi, proje ve platformların sağlamlaşması için büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede krizin baş rolündeki isimler CoinEx gibi yaşanan süreci hızlıca telafi ederek ve kendilerini güncelleyerek sektörün daha güvenli, bilinçli ve sürdürülebilir olmasını sağlamalıdırlar.

CoinEx neden sektöre örnek niteliğinde?

CoinEx süreç boyunca sürdürdüğü proaktif iletişim ile yaşanan krizde öne çıkmayı başardı. Ekip kullanıcılarla sürdürdüğü düzenli iletişim, soruşturma sürecine gösterdiği yoğun ilgi, varlıkları kurtarma konusunda çabaları ve gelecekteki ihlalleri engellemek için tüm cüzdan altyapısındaki güncelleme aksiyonları ile krizi ne kadar ciddiye aldığını göstermiş oldu.

Olay boyunca CoinEx ekibi tarafından sağlanan şeffaflık ile kullanıcılara güven duygusunu aşılamanın yanında diğer borsa ve projelere de örnek teşkil edecek bir çalışma yürüttü. 

Yaşanan saldırı sonrasında hızla aksiyon alan CoinEx ekibi önce yatırma ve çekme işlemlerini durdurdu; paralelinde sıcak cüzdanları kapattı ve hızlıca cüzdan sistemlerini takibe başladı. Sorunu hızlıca tespit etmek için ilk 48 saat yoğun şekilde çalışan CoinEx, saldırganlar ile temasa geçebilmek için ise tüm iletişim kanallarını açık bıraktı ve sosyal medya üzerinden kendilerine çağrıda bulunarak kullanıcılarına ve topluluğa karşı sürdürdüğü şeffaf iletişim tutumunu saldırganlara yönelik de ilerletti.

Bir borsa seçerken temel olarak nelere dikkat etmek gerekir?

Kripto para piyasalarında işlem gerçekleştirmek ve kripto varlıklarınızı muhafaza etmek için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bir yatırımcının tercih edeceği yöntemin artı ve eksileri bulunmaktadır.

Bir kripto para yatırımcısı sahip olduğu varlıkları kendine ait bir donanım cüzdanında saklayabileceği gibi borsalarda da muhafaza edebilmektedir. Burada yapılan tercihte öne çıkan ilk nokta erişilebilirlik olmaktadır.

Varlıklarınızı muhafaza etmenin en güvenli yolu donanım cüzdanları olsa da bu varlıklar ile işlem gerçekleştirmek için borsalara ya da merkeziyetsiz platformlara ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu sebeple birçok kripto para yatırımcısı borsaları tercih etmektedir. 

İşte tam bu noktada tercih edeceğiniz borsayı seçerken dikkat etmeniz gerekenler ise borsanın kullanım oranı, işlem hacmi, kullanım kolaylığı, hizmet çeşitliliği ve derinliği olduğu gibi en önemlisi ise bugüne kadar yaşadığı süreçlerde gösterdiği performanstır.

CoinEx yaşadığı hack krizi sonrasında sürdürdüğü proaktif iletişim ve etkilenen kullanıcı varlıklarına yönelik sağladığı %100 teminat garantisi ile öne çıkmaktadır.

Yaşanan olayın ardından süreçlerini olduğu gibi sürdürmek yerine, sorunun çıktığı noktadaki altyapısını tamamen yenileyerek tekrardan hizmete açması ile de hatalarından ders çıkarmaya ne kadar dikkat ettiğini ve bu konudaki sorumluluğu ne ölçüde ciddiye aldığını göstermektedir.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CoinEx Para Çekme İşlemlerini Tekrar Açtı: Neler Yaşandı, Borsanın Örnek Teşkil Eden Tutumu ve Kriz Yönetimi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!