Analistler: Bitcoin Bu Tarz Durumlarda En Çok Değer Kazanabilecek Yatırım Aracı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistler, yaşanan savaşların ve makroekonomik belirsizliğin Bitcoin’i (BTC) tekrardan güvenli liman olarak öne çıkardığını ifade etti.

Analistler, global çapta yaşanan finansal belirsizlik ve Filistin-İsrail savaşından yola çıkarak Bitcoin’in güncel durumu hakkında yorumda bulundu.

Bitcoin’in 2019‘daki çıkış noktasından bu yana üstün bir teknoloji ve bir yatırım aracı olarak güvenli liman yapısı sunduğunu hatırlatan analistler, içinde bulunduğumuz endişeli günlerin yeniden bu anlatıyı öne çıkardığını savundu.

Özellikle bunun gibi savaş ve finansal kriz dönemlerinde yatırımcıların tıpkı atlına olduğunu gibi Bitcoin’e de büyük bir iştahla yönelebileceği vurgulandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan araştırma firması  BIT Mining’in baş ekonomisti Youwei Yang, dünya genelinde artan huzursuzluk ve belirsizlik atmosferinin Bitcoin’in lehine işlediğini şu ifadelerle aktardı:

Bitcoin, özellikle jeopolitik çatışmalar ve yaptırımlar esnasında bazı itibari para birimlerinden daha kullanıcı dostu, istikrarlı ve küresel. Başka bir deyişle, dünyadaki huzursuzluk ve belirsizlik arttıkça, Bitcoin’in değeri de artıyor. Bu üzücü bir gerçek.

Birçok ülkenin itibari para biriminin dolar kadar güçlü olmadığını ve bu tür kriz ortamlarına ciddi değer kayıpları yaşayabildiğini vurgulayan Yang, tam olarak bu noktada Bitcoin’in öne çıktığını şu sözlerle ifade etti:

Bazıları ABD dolarına ve ekonomi politikalarına çok fazla güvenmekten çekiniyor ve işte Bitcoin bu noktada parlıyor.

Konuya farklı bir perspektif sunan isim de Sei Labs Kurucu Ortağı Jeff Feng oldu. Feng , belirsizlik atmosferi boyunca Dow Jones ve Russell 2.000 gibi geleneksel endekslerin adeta çakıldığını fakat Bitcoin’in bu durum karşısında daha dirençli olduğunu belirtti:

Borsa endekslerindeki düşüşlerle Bitcoin’in dayanıklılığını yan yana getirdiğinizde, Bitcoin’in çalkantılı zamanlarda altına benzer şekilde potansiyel bir koruma görevi gördüğü yönündeki anlatı önem kazanıyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3,6 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 27.803 dolardan alıcı buluyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler: Bitcoin Bu Tarz Durumlarda En Çok Değer Kazanabilecek Yatırım Aracı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!