ABD En Büyük Bitcoin Balinalarından Biri: Neden 5 Milyar Dolarlık BTC Tutuyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel veriler ABD’nin dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) balinalarından biri olduğunu tekrardan ortaya koydu.

Wall Street Journal (WSJ) tarafından 15 Ekim günü sunulan haber ABD’nin tahmin edilenden daha büyük bir Bitcoin balinası olduğunu gözler önüne serdi. Haberde, ABD hükümetinin siber suçlar ve mali yaptırımlar kapsamında son üç el koyma vakasında kasasına 200.000’den fazla Bitcoin eklediği yer aldı.

Ağustos ayının sonunda dikkat çeken bir rapor yayınlayan on-chain analiz platformu PeckShieldAlert, ABD’nin 2,46 milyar dolar değerinde 64.643 BTC ile en büyük 5. Bitcoin balinası olabileceğini öne sürmüştü. Fakat WSJ tarafından sunulan güncel veriler, ABD’nin en az 5,6 milyar dolar değerinde 200 bin BTC ile tahmin edilenden daha büyük bir balina olduğuna ışık tuttu.

Arkham Intelligence verilerine göre ABD’li kripto para borsası Coinbase, 945 bin BTC ile en büyük balina koltuğunda oturmaya devam ediyor.

Blokzinciri araştırma firması 21.co tarafından kamuya açık dosyalarda, ABD hükümeti elde ettiği Bitcoinlerin büyük çoğunluğunu 2013 yılında deep web platformu Silk Road operasyonuyla sağladığı belirtildi. ABD, Silk Road operasyonunda yaklaşık 119 bin BTC’yi ele geçirmişti. ABD ayrıca Bitfinex hack vakası bağlantılı 94 bin BTC ve Silk Road hackerı James Zhong bağlantılı 51 bin BTC’ye geçtiğimiz süreçte el koymuştu.

Hükümet geçtiğimiz süreçte benzer el koyma operasyonlarından elde edilen 20 bin BTC‘yi satmıştı. Bununla birlikte kripto para borsası Bitfinex’den 2016 yılında çalınan binlerce Bitcoin’e el koyan ABD, bu varlıkların bir kısmını borsaya iade etmişti.

ABD her ne kadar ciddi miktarda Bitcoin sahibi olsa da bu varlıkların üzerinde keyfi bir karar hakkı bulunmuyor. El koyulan Bitcoin’lerin gerçek sahiplerine iade edilmesi veya market fiyatından satılması uzun ve karmaşık bir yasal sürecin sonunda gerçekleşiyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan ABD İç Gelir Servisi (IRS) Siber Suçlar Genel Müdürü Jarod Koopman, ABD’nin Bitcoin özelinde yaptığı işlemlere dair şunları söyledi:

Biz piyasaya oynamıyoruz. Bitcoin işlemlerindeki sürecimizi zamanlama ve yasal işleyiş belirliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD En Büyük Bitcoin Balinalarından Biri: Neden 5 Milyar Dolarlık BTC Tutuyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!