Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz? – NFXHaber.com

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Son zamanlarda NFT piyasası, projelerin birbirini taklit etmesi ve rug-pull denilen dolandırıcılık yöntemine alet olması nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Ancak bu durum her proje için geçerli değil ve özellikle Eylül ayında birçok NFT projesi ciddi kazançlar sağladı. Peki, projeleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri

İlk olarak bahsetmem gereken proje, dünya çapında ünlü oyun şirketi Zynga’nın Sugartown adlı ilk Ethereum tabanlı oyun projesi olmalı. Bu proje, piyasanın en durgun olduğu dönemde tanıtıldı ve koleksiyon lansmanı 13 Eylül’de gerçekleştirildi. Oyuna giriş için kullanılacak olan NFT’ler, ücretsiz olarak 6.000 adet üretildi ve taban fiyatları 0,40 ETH (670 dolar) oldu. Şu anda ise bu NFT’ler 0,26 ETH (434 dolar) fiyatla satın alınabiliyor.

İkinci NFT projemiz, ZTX olarak adlandırılıyor. Bu proje, 400 milyon kullanıcıya sahip Zepeto şirketinin bir projesi olarak ortaya çıktı. Şirket, 13 milyon dolarlık yatırım aldıklarını ve token çıkaracaklarını duyurdu. Ayrıca, NFT sahipleri için airdrop duyurusu yapıldı. Projede 0,03 ETH karşılığında üretilen ve 4.000 adet bulunan tokenler, şu anda 0,33 ETH (551 dolar) fiyatından satın alınabiliyor.

Son paylaşacağım NFT projesi, BlockGames’dir. BlockGames, X hesabıyla 100.000 kişi tarafından takip edilen bir oyun projesidir ve İOS ve Android uygulamaları üzerinden kullanıcılara sevilen oyunlar için hizmet sunmaktadır. Bu NFT projesi, ödül sistemine sahiptir ve yakın bir zamanda piyasaya sürülecek olan BLOCK token’leri kazanma şansı sunmaktadır. Proje ücretsiz olarak mint’lenmiştir ve taban fiyatı 0,11 ETH (183 dolar) seviyesine kadar yükselmiştir. Şu anda ise 0,06 ETH (100 dolar) fiyatından alıcı bulmaktadır.

Proje seçimlerinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle, seçtiğim projelerin düşük ücretli veya ucuz olması önemlidir. Bunu yapmamızın nedeni, olası bir dolandırıcılıktan korunmaktır. Projelerin “50 milyon dolar yatırım aldık” veya “Polygon ile ortaklık sağladık” gibi iddiaları genellikle şirketin 50 milyon dolar değerleme ile sadece 2 milyon dolar yatırım aldığını ve NFT projesinin Polygon altyapısında başlayacağını göstermektedir.

Ücretsiz NFT projelerinde whitelist denilen alım önceliği için neler yapılabilir diye düşünüyorsanız, öncelikle bu projelerin sosyal medya görevleri ve çekilişler düzenlediğini belirtmek gerekir. Bu çekilişleri takip etmek, şansınıza bağlı olarak ciddi bir gelir elde etmenizi sağlayabilir. Ayrıca, Discord sayfalarında aktif sohbetlere katılmak da WL almak için önemli bir kriter olabilir.

Son zamanlarda GameFi için NFT sektöründe dikkate değer bir gelişme yaşanıyor. Web2 şirketleri, Web3 sektörüne olan ilgiyi artırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. İlgide bir düşüş olduğu bir dönemde, projelerin ücretsiz mint etkinlikleri, Web3 meraklıları ve diğer herkesin ilgisini bu alana çekiyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz? – NFXHaber.com
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!