SEC, Grayscale spot Bitcoin ETF kararına itiraz edecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grayscale Investments lehine verilen ve Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu, fon yöneticisinin spot Bitcoin ETF başvurusunu incelemeye zorlayan mahkeme kararına karşı regülatörün temyiz başvurusunda bulunabileceği son gün bugün.

SEC’in başvuruyu geciktirmesi muhtemel 

Birçok gözlemci menkul kıymetler piyasası düzenleyicisinin mahkeme kararına itiraz etmeyeceğine inansa da analistler, SEC’in Grayscale’e ait spot Bitcoin ETF başvurusunun onayını geciktirebilmesinin mümkün olduğunu belirtiyor.

SEC’in 13 Ekim gün sonuna kadar ya D.C. Temyiz Mahkemesi’nin kararına ABD Yüksek Mahkemesi’nde itirazda bulunması ya da mahkemenin Ağustos ayında verdiği kararı uygulayarak Grayscale’in, Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) spot Bitcoin ETF’ine dönüştürme teklifini gözden geçirmeyi kabul etmesi gerekiyor.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, 12 Ekim tarihinde bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısının sorusuna yanıt verdiği gönderisinde, itirazın olası olmadığını ancak hâlâ başka engellerin olabileceğini söyledi. 

Temyize gidilmesinin uzak olduğunu düşünüyoruz ancak her zaman başka şeylerin olma ihtimali var.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, ayrı bir gönderide ise SEC’in yeni gerekçelerle temyize gitme girişiminin pek olası olmadığını ancak “geciktirmeyi sürdürmenin yollarını bulabileceğini” vurguladı.

Not officially. SEC could attempt to deny on new grounds but as @EricBalchunas, myself, @NYCStein, @SGJohnsson, @NateGeraci and many others have said. It would be a very difficult needle to thread and we view as unlikely. They can find ways to keep delaying though IMO.

— James Seyffart (@JSeyff) October 12, 2023

Hukuk firması Ropes & Gray Eylül ayındaki notunda, GBTC başvurusunun incelenmek üzere SEC’e geri gönderilebileceği ve regülatöre farklı bir bahaneyle başvuruyu reddetme hakkı doğabileceği konusunda uyarıda bulundu. Böyle bir senaryoda, yeni ret kararı için de temyiz mahkemesine GBTC tarafından başvuru yapılacağını vurguladı. 

Ropes & Gray’in üzerinde durduğu bir diğer erteleme ihtimaliyse New York Menkul Kıymetler Borsası’nın GBTC’yi listelemek için yeni bir başvuruda bulunmak zorunda kalması. SEC’in ETF hakkında bir karara varması sekiz aya kadar sürebileceğinden gecikme yaşanabileceği vurgulandı. 

Şu anda en az yedi spot Bitcoin ETF başvurusu onay için düzenleyici makamın önünde bulunuyor. 

Başvuruların tamamı 2023 yılının başlarında düzenleyicinin önüne getirilmesine rağmen başvuruların hepsinde gecikmeler yaşandı ve bu durum SEC’in nihai karar tarihlerini Mart 2024 sonrasına kaydırmasına neden oldu.

SEC’in Grayscale Bitcoin ETF başvurusunu kabul etmesi durumunda diğer başvuruları reddetmekte zorlanacağından, dikkatler Grayscale Bitcoin ETF buraya odaklanmış durumda.
Grayscale’in mahkemeyi kazanmasının ardından oranlarını güncelleyen Bloomberg analistlerine göre, bu yıl bir spot Bitcoin ETF onayı gelme olasılığı yüzde 75. Oran 2024 yılı sonu için ise yüzde 95.

İlginizi çekebilir: Bitcoin, enflasyona karşı en sağlam liman

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, Grayscale spot Bitcoin ETF kararına itiraz edecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!