Hamas İsrail Savaşı İçin Bitcoin Bağışı Topluyor: Binlerce Dolar Geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güncel veriler, Hamas’ın kısa sürede yüz binlerce dolar değerinde kripto para bağışı topladığını gözler önüne serdi.

Blokzinciri veri araştırma platformu TRM güncel raporunda, İsrail-Filistin savaşının başlamasıyla birlikte Hamas’a yönelik artan kripto para bağışlarına dikkat çekti. Tarihsel olarak Gazze’de yaşanan olayların şiddetlendiği dönemlerde Hamas’a yönelik kripto para bağışları da artış gösterdiğini belirten rapor, geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana Hamas’la ilişki kripto para cüzdanlarına 800 bin dolar bağış yapıldığını vurguladı.

Aktarılan bilgilere göre Hamas için toplanan bağışlar GazzeNow tarafından 2021 yılında oluşturulan kripto para cüzdanları başta olmak üzere Telegram ve X üzerinden başlatılan birçok kampanyanın özel cüzdanında toplandı. Özellikle “Aksa Tufanı” isimli bir X hesabı, bağış toplayan aktif hesapların arasında yer aldı.

Söz konusu hesap, Tether (USDT) ve Bitcoin (BTC) bağışları için cüzdan adreslerini paylaşırken gönderiler yüksek etkileşim oranlarına ulaştı. TRM, Hamas’ı kripto para birimi kullanan ilk terör örgütü olarak nitelendirdi.

Kısa süre önce İsrail polisi, kripto para borsası Binance ile iş birliği yaparak Hamas ile bağlantılı olan kripto para adreslerini dondurmuştu.

On-chain analiz platfomru Elliptic tarafından sunulan verilere göre İsrailli yetkililerin Filistin İslami Cihat Hareketi ile ilişkilendirdiği kripto para adreslerine Ağustos 2021-Haziran 2023 tarihleri arasında 93 milyon dolarlık kripto para girişi olmuştu.

Mayıs 2021’de Gazze’de patlak veren büyük şiddet olaylarının ardından Hamas tarafından kontrol edilen adreslere 400.000 doların üzerinde bağış toplamıştı.

Raporda Hamas’ın bağış geçmişine ve bu bağışların günümüzdeki seyrine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

Hamas’ın askeri kolu İzz-Al Din-Al Qassam Tugayları, en azından 2019’un başından bu yana askeri operasyonlarını desteklemek için alternatif bir bağış toplama yöntemi olarak kripto para birimlerini kullanmaya çalıştı. Hamas, alqassam.net adlı web sitesinde doğrudan bağış toplamaya geçmeden önce, ilk olarak Telegram kanalında Bitcoin bağışları talep ederek kripto para bağış toplamayı test etti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hamas İsrail Savaşı İçin Bitcoin Bağışı Topluyor: Binlerce Dolar Geldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!