Coinbase, yeni kripto vergi kuralları ile ilgili endişeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinbase, IRS’e (Milli Gelir İdaresi) gönderdiği bir mektupta, kripto vergi gerekliliklerine ilişkin endişelerinden söz etti.

The Block’un haberine göre borsa, dijital varlık işlemlerini raporlamaya yönelik taleplerin, regülasyonların kapsamı ile ilgili olarak ciddi endişelere neden olduğunu ileri sürdü.

Coinbase’in regülatöre gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Dijital varlıklar ile geleneksel finans varlıklarının aynı şekilde ele alınmasını gerektiren bir vergi sistemini uzun süredir savunuyoruz. 

Önerilen regülasyonlar, ABD’lilerin günlük yaşamı üzerinde benzeri görüşmemiş bir takip mekanizması dayatacak. Bu regülasyonlar, ABD’lilerin bir fincan kahve satın alırken dahi yaptıkları seçimin hükümet tarafından gözetlenmesine zemin hazırlayacak”

Coinbase, ağustos ayında da yeni gereklilikler hakkında bir açıklama yaparak, raporlama sürecinin oldukça külfetli olacağını savunmuştu.

Senatörlerden IRS’e çağrı

ABD senatörleri, kripto vergi yükümlülüklerinin daha hızlı yürürlüğe girmesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptı.

Kripto para karşıtlığıyla tanınan Senatör Elizabeth Warren, 2026 yılında yürürlüğe girecek mevzuat sebebiyle ABD’nin milyarlarca dolar değerinde vergi gelirinden olacağını ifade etti.

Kripto para şirketleri ise getirilen yeni gereklilikler sebebiyle hoşnutsuz durumda.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase, yeni kripto vergi kuralları ile ilgili endişeli
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!