Bir yatırımcı, USDR depeg’i sırasında 131.000 dolar zarar etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolara endeksli bir stablecoin olan Real USD’nin (USDR) yaşadığı kriz, bir trader’ın 131.350 USDR’yi 0 USDC ile değiştirmesine neden oldu.

Blockchain analiz şirketi Lookonchain’in verilerine göre bir yatırımcı, BNB Chain üzerindeki bir DEX olan OpenOcean aracılığıyla hatalı bir işleme imza attı. USDR’nin dolar sabitini kaybetmesi, trader’ın kabusu oldu. 

Likiditenin zayıf olduğu sırada, DEX üzerindeki fiyat kaymaları %100’e kadar çıkabiliyor. Eylül 2022’de bir başka trader, Uniswap v2 aracılığıyla 1,8 milyon dolarlık cUSDC’yi satmaya çalışsa da karşılığında yalnızca 500 dolar varlık alabildi. 

11 Ekim’de kullanıcıların 10 milyonun üzerinde stablecoin talep etmesi, USDR’nin dolar sabitini kaybetmesine neden oldu. Varlığın bir %15’inden az bir kısmı TNGBL token’ları tarafından desteklenirken, geri kalanı da likit olmayan tokenize edilmiş gayrimenkul varlıkları tarafından destekleniyor. 

Analist Tom Wan’in açıklamasına göre, tokenize edilen varlıklar ERC-721 standardına göre basıldı. Bu varlıklar yatırımcıları geri ödemeleri için likidite yaratmak üzere parçalara ayrılamadı. Buna ek olarak, yatırımcıların para çekme taleplerini karşılamak için satış gerçekleştirilemedi ve Real USD hazinesi ödemeleri karşılayamadı. Böylelikle yatırımcıların varlığa olan güveni azaldı ve ardından depeg yaşandı.

Why USDR depegged despite being fully backed: Using Illiquid asset backing liquid Asset

– USDR is 100% backed. 50% of them come from stablecoins and the remaining comes from Real-Estate

– When there is a bank-run (Huge Redemption of USDR), the Stablecoin liquidity in the… https://t.co/xOrsa5gpKU pic.twitter.com/OYhQ0twUUd

— Tom Wan (@tomwanhh) October 12, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bir yatırımcı, USDR depeg’i sırasında 131.000 dolar zarar etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!