“Amacımız Bitcoin’i Ethereum haline getirmek değil”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin tabanlı bir sanal makine olan “BitVM” üzerinde çalışmalarda bulunan geliştiricilerden biri olan Super Testnet, teknolojinin amacının Bitcoin ağında Ethereum ağındakine benzer merkeziyetsiz borsalar yaratmak değil, Bitcoin’i ölçeklendirmek olduğunu dile getirdi.

BitVM’ye ait whitepaper 10 Ekim tarihinde ZeroSync proje lideri Robin Linus tarafından Super Testnet takma adlı geliştirici tarafından sağlanan teknik destek ile yayımlandı. Whitepaper’da BitVm’ye ait ilk proof-of-concept kavramı tanıtılırken, BitVM ile yapılabilecekler de detaylandırıldı.

BitVM’nin piyasaya sürülmesinin ardından bazı sektör uzmanları, Ethereum Sanal Makineleri’nin (EVM) Ethereum ağına DeFi’ları kazandırdığı gibi BitVM’nin de aynısını Bitcoin ağında gerçekleştireceğini düşünmeye başladı.

Lightning also fall short in the scaling department. It’s nowhere near solving scalability.
We need more complementary things.

> this is just another defi on bitcoin attempt.

Again, the motivation behind BitVM by the author was not DeFi. It was scaling.

— Hampus (@hampus_s) October 12, 2023

BitVM’nin, EVM’dekine benzer tokenlarla dolup taşmasını istemediğini çünkü bunun Bitcoin’e kötü katılımcılar getireceğini söyleyen Super Testnet, sözlerine devam etti:

Ethereum ekosistemindeki her şeyi görmek istemiyorum çünkü bunların çoğu ponzi. Bitcoin ağı üzerinde merkeziyetsiz bir borsa yaratmak kesinlikle geriye atılacak bir adım olacaktır.

Super Testnet, BitVM’nin Ethereum altcoinleri için bahsedilen gibi bir “ani bir ölüm” yaşanmayacağını ancak talebin azalabileceğini belirtti. 

Hot Off the Press: BitVM White Paper Drops! Experience a groundbreaking computing approach for smart contracts on #Bitcoin

Unlock functionalities previously assumed to demand a soft fork with these enhanced smart contracts.

Could this be the end of #altcoins? pic.twitter.com/1GA43VE7If

— RichQuack (@RichQuack) October 10, 2023

Geliştirici, Bitcoin’in (BTC) Bitcoin ağındaki tek para birimi olarak kalmasını umduğunu söyledi:

Bitcoin’i önemli kılan büyük en büyük özelliği, ticaret açısından maliyetli farklı döviz kurları yerine herkesin üzerinde anlaşabileceği tek bir kurun varlığını sürdürebilmesidir.

BitVM, Lightning’in kusurunu kapatabilir

Super Testnet, BitVM’nin ödeme altyapısının, Lightning Network’ün eksikliklerinden ödeme güvenilirliği konusunu da iyileştirmeyi hedeflediğini söyledi:

Lightning harika bir sistem ve muhtemelen Bitcoin üzerinde geliştirebileceğimiz her şeyden çok daha hızlı ancak Lightning’in ödeme güvenilirliği açısından zaafları bulunuyor.

Yalnızca Bitcoin alım satımı yapılan bir borsa platformu River, Lightning ödemelerinin başarı oranının ağustos ayında gerçekleştirilen 308 bin işlemde  yüzde 99,7 olduğunu açıkladı. 
BitVM’nin Lightning ağının işlem hızının yüzde 60’ına ulaşması umuluyor.

BitVM: The 24 hour update.

After thousands of Twitter posts and hours of spaces and discussions, we know much more about BitVM than we did yesterday. Here’s a quick update:

Excitement

1. BitVM is a new computing paradigm that leverages the universal gate NAND (along with other… pic.twitter.com/zBws7gOhjA

— Bob Bodily, PhD | #BTC #ETH #ICP (@BobBodily) October 11, 2023

Geliştirici ayrıca, BitVM’nin de Lightning Network gibi isteğe bağlı olduğunu ve herkesin Bitcoin varlıklarını sanal makineden soğuk cüzdana veya istedikleri başka yerlere aktarabileceğini vurguladı. 

Kimse sizi paranızı sanal makineye göndermeye zorlamıyor. Paranızın güvende olmasını istiyorsanız, güvende tutun.

‘Her şeyi hesaplayabilir’ yanılgısı

Super Testnet ayrıca olası bir yanlış anlaşılmayı da açıklığa kavuşturarak, BitVM’nin mevcut durumuyla whitepaper’da belirtildiği üzere “her şeyi” hesaplayamayacağını açıkladı.

“İçindeki her şeyin çalışır hale gelmesini sağlamak amacıyla daha fazla temel oluşturmamız gerekir” diyen geliştirici, SHA-256 ve şifreleme gibi bazı eklemelerin de yapılması gerektiğini söyledi.

Super Testnet, 12 Ekim tarihinde BitVM’nin temel fonksiyonlarının çalışır halde olduğunu duyurdu:

Update: bitvm can perform *3* functions now and I’m in the middle of making a webpage where you can play with it pic.twitter.com/bXYOZKx2GV

— Super Testnet (@super_testnet) October 12, 2023

Yaklaşık 18 ay önce bir Bitcoin konferansında buluşan Linus ve Super Testnet, o zamandan bu yana Bitcoin’i ölçeklendirmek amacıyla çalışmalarda bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Amacımız Bitcoin’i Ethereum haline getirmek değil”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!