Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşmasını Sam Bankman-Fried mı engelledi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in Bitcoin satışları, Sam Bankman-Fried davasının önemli konuları arasında yer alıyor. Analistler, SBF’nin yaptığı hamleler ile varlığın değerinin 100.000 dolara ulaşmasını engellediğini öne sürüyor. 

Yapılan analizler, Bitcoin’in 2021 yılındaki boğa sezonu sırasında 100.000 dolara ulaşamadığını çünkü bu sırada FTX’in Bitcoin sattığını vurguluyor. 

Bitcoin finansal hizmetler şirketi Unchained’ın yöneticisi Joe Burnett, X üzerinde paylaştığı bir gönderide, FTX yöneticilerinin Bitcoin’in fiyatını bastırdığını savunan görüşlere katıldığını dile getirdi.

FTX’in toplu Bitcoin satışı

Sam Bankman-Fried’ın davası devam ederken, tanıkların ifadeleri yapılan piyasa manipülasyonunu gözler önüne seriyor. 

Eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, mahkeme önünde verdiği ifadede, Sam Bankman-Fried’ın talimatıyla Bitcoin sattığını açıkladı. Ellison, varlığın 20.000 doların üzerinde olduğu durumlar için böyle bir talimat aldığını söyledi. Ek olarak tüm bu satışların, FTX’teki müşteri fonlarının kullanılmasıyla yapıldığı belirtildi.. 

AUSA: What are these?
Ellison: Notes from a conversation with Sam. I wrote, keep selling BTC if its over $20K.
AUSA: You wrote, FTX may raise. What does that mean?
Ellison: Raise capital by selling equity, to get more money. To investors like MSB, the Saudi Prince

— Inner City Press (@innercitypress) October 11, 2023

Burnett, söz konusu satışların ölçeği düşünüldüğünde bu satışlardan ötürü boğa rallisinin olumsuz etkilenmiş olabileceğini öne sürdü. 

Burnett, “Alameda, boğa rallisi sırasında bile iflas halindeydi. Görünüşe göre FTX’teki müşteri Bitcoin’lerini ve diğer varlıkları ‘Sam coin’ (FTT, Solana, Serum) almak için kullandılar” ifadelerini kullandı.

“Bu sahte satış baskısı olmasaydı, Bitcoin’in değeri 2021’de 100.000 dolara ulaşabilirdi”
SBF ve S2F

BTC/USD, o yılın kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaşmıştı. Bununla birlikte yapılan tahminler varlığın değerinin çok daha yukarı çıkacağı yönündeydi.

PlanB, halving sırasında varlığın fiyat hedefinin 288.000 dolara kadar çıkabileceğini söyleyen ve o dönem popüler olan Stock-to-Flow (S2F) Bitcoin fiyat modelini öne çıkarmıştı.Analist ayrıca en kötü senaryonun Aralık 2021 itibarıyla 135.000 dolar olduğunu dile getirmişti.

Bitcoin is below $34K, triggered by Elon Musk’s energy FUD and China’s mining crack down.

There is also a more fundamental reason that we see weakness in June, and possibly July. My worst case scenario for 2021 (price/on-chain based): Aug>47K, Sep>43K, Oct>63K, Nov>98K, Dec>135K pic.twitter.com/hDONOVgxH1

— PlanB (@100trillionUSD) June 20, 2021

Bitcoin’in bu seviyelere çıkamamasının ardından hem PlanB hem de S2F büyük eleştirilere maruz kaldı.

PlanB, Bitcoin konusunda iyimser bir şekilde konuşmaya devam ediyor. Sam Bankman-Fried ise kripto topluluğunun eğlence kaynağı olmuş durumda.

I can’t stop thinking about an alternate timeline where

-SBF is president of the United States

-Bitcoin hits 100k

-FTX token flips BTC

-meat is illegal

-the US annexes the Bahamas

-all women above a 3 get deported

— Doge Cuban (@DogecoinCuban) October 11, 2023

Sektör katılımcılarının bir kısmı Sam Bankman-Fried’ın böyle bir amacı olmadığını düşünüyor. Blockstream CEO’su Adam Back, SBF’nin gerçekten pazarın büyümesini engellemeye çalışıp çalışmadığını sorguladı. 

So that sounds to me more like SBF “need USD liquidity sell BTC, but don’t sell below $20k” and not “try to keep BTC under $20k. Ie below $20k is ridiculously cheap wait for higher. https://t.co/UKGQMGUKH2

— Adam Back (@adam3us) October 12, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşmasını Sam Bankman-Fried mı engelledi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!