ABD tüketici gözlemcisi e-bankacılık yasalarını kriptoya uygulamayı düşünüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurum, elektronik fon transferi yasalarının kripto paralara nasıl uyarlanabileceğine dair bir rehber yayımlamak istiyor

Brookings Enstitüsü düşünce kuruluşunun 6 Ekim’de düzenlediği konferansta konuşan Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB) direktörü Rohit Chopra, kurumun EFTA’yı “özel dijital dolarlara ve diğer sanal para birimlerine” uygulamayı düşündüğünü söylüyor.

Chopra, “Hataların, hacklerin ve yetkisiz transferlerin zararlarını azaltmak amacıyla CFPB, piyasa katılımcılarının Elektronik Fon Transferi Yasası’nın özel dijital dolarlar ve diğer sanal para birimleri açısından uygulanabilirliğine ilişkin sorularını yanıtlamak amacıyla rehberlik sağlamayı hedefliyor” diyor.

1978’de kabul edilen EFTA, tüketiciler banka kartları, ATM’ler veya banka hesapları yoluyla elektronik olarak para transferi yaparken tüketicileri koruyan bu federal yasa, yetkisiz transferlerden kaynaklanan tüketici kayıplarını sınırlamayı amaçlıyor. 

Chopra, CFPB’nin kriptoyla ilgili planlarının, mevcut elektronik fon transferi yasalarının kriptoya nasıl uygulanacağı konusunda rehberlik sağladığını söylüyor Kaynak: YouTube

Söz konusu düzenlemeler, finansal kuruluşların ne zaman ve hangi şartlarda yetkisiz transferlerden sorumlu oldukları konusunda tüketicileri bilgilendirmesini zorunlu kılıyor. Sorumluluk beyanlarının, bir kullanıcı hesabında ilk elektronik transfer gerçekleşmeden önce iletilmesi amaçlanıyor.

Kurumun bu hamlesi ise kripto platformu saldırılarında yıllık yüzde 150’lik artışın yaşandığı ve FTX kurucu ortağı Sam Bankman-Fried’ın ceza davasının ikinci haftasına girildiği dönemde gerçekleşmiş durumda. Bankman-Fried, müşteri fonlarına sahtekarlıkla erişmek ve bunları kullanmakla suçlanıyor. 

İflasından sonraki haftalarda saldırıya uğrayan FTX’te 400 milyon doların üzerinde kayıp yaşanmıştı.

Chopra, CFPB’nin ayrıca “büyük teknoloji firmalarına” kişisel verilerin kullanılması ve özel para biriminin çıkarılmasıyla ilgili iş uygulamaları hakkında bilgi edinmek için emirler vereceğini de sözlerine ekliyor. 

Kurum ayrıca, ödeme platformları sunan banka dışı kuruluşları da incelemeye alacağını söylüyor.

Chopra ayrıca Hazine Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin bazı kripto faaliyetlerini “sistemik olarak önemli ödeme takası veya mutabakat faaliyeti” olarak sınıflandırması gerektiğini öne sürüyor ve ekliyor: 
 

“Bu durum, diğer kurumlara stablecoin’lerin gerçekten istikrarlı olup olmadığını gözlemlemek için önemli yöntemler gösterecektir.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD tüketici gözlemcisi e-bankacılık yasalarını kriptoya uygulamayı düşünüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!