OpenAI CEO’sundan Bitcoin hakkında övgü dolu sözler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OpenAI CEO’su Sam Altman Bitcoin’i hükümetlerin kontrolünde olmayan ve yolsuzlukla mücadeleye katkı sunan teknolojinin gelişiminde “en mantıklı adım” olarak nitelendirdi. 

Altman, The Joe Rogan Experience podcast’inin 6 Ekim’deki bölümünde sunucu Joe Rogan’a “Bitcoin konusunda çok heyecanlıyım” diye konuştu. 

“Herhangi bir hükümetin kontrolü dışında olan küresel bir para birimine sahip olmamız fikrinin, teknolojide çok doğru ve önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.” 

OpenAI patronunun Rogan’la gerçekleştirdiği geniş kapsamlı röportajda, Bitcoin’in dünya rezerv para birimi olmasıyla ilgilii düşüncelere ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) hakkındaki endişelere yer verildi. 

Aynı zamanda Worldcoin’in de kurucusu Altman, Bitcoin de dahil olmak üzere “teknolojik etkin bir dünyaya” geçişin, yolsuzluğun azaltılmasına yardımcı olabileceğini söyledi. 

Creator of ChatGPT, Sam Altman says, “#Bitcoin is a super logical and important step on the technology tree” of humanity. pic.twitter.com/2DGDzxIRrm

— Documenting ₿itcoin (@DocumentingBTC) October 7, 2023

Altman, “Birçok insan gibi benim gözlemlerimden biri de yolsuzluğun toplumsal gelişime ket vurmasıdır” diye konuştu.  

Altman aynı zamanda, “Örneğin ödemelerin artık çanta dolusu nakit parayla değil, bir şekilde dijital yapılması ve bu para akışını Bitcoin kullansanız bile herhangi birinin takip edebilmesi mümkün“ dedi ve ekledi:

“Bunun yolsuzluğu azaltacağını düşünüyorum.“

Bu arada Rogan, kripto para sektörünün geneline yönelik şüpheleri bulunmasına rağmen Bitcoin’in “evrensel olarak geçerli bir para birimi” olacağına inandığını söyleyerek, Bitcoin’e ilişkin iyimserliğini dile getirdi. 

“Bitcoin gerçekten de büyüleyici. Bana göre evrensel olarak geçerli para birimi olma ihtimali en yüksek kripto para birimi Bitcoin. İnsanlar madenciliğini yapabiliyor ve piyasadaki miktar sınırlı”

Rogan aynı zamanda, “Bu benim için çok etkileyici. Bunun uygulanması gerçekten de hoşuma gidiyor” diye de eklemeyi ihmal etmedi.

I disagree with Joe Rogan here. #Bitcoin won’t become a “universal, viable currency”.

It already is universal, viable currency being used by millions of people globally.
pic.twitter.com/RpMIHrQMUg

— Dennis Porter (@Dennis_Porter_) October 7, 2023

Altman’ın uzun süredir Bitcoin destekçisi olduğu biliniyor. Altman 10 yıl önceki bir blog yazısında da Bitcoin ile işlem yapılan bir dünyanın daha şeffaf olacağını savunmuştu.

Altman yazısında “Hepimizin Bitcoin ile işlem yaptığı bir dünya çok daha şeffaf olacaktır ve finansal şeffaflık da harikadır. Belki de yolsuzluğu en çok azaltacak şey budur” dedi.  

“CBCD’ler toplum menfaatine aykırı”

Bu arada hem Altman hem de Rogan, CBDC’lere karşı olduklarını söyledi ve ABD’nin bir gözetleme devleti haline gelmesinden duydukları endişeyi dile getirdi. 

Rogan, CBDC’lerin hükümetlere insanların paralarını nasıl harcadıkları konusunda daha fazla kontrol sağlayacağını savundu: 

“Merkez bankası dijital para birimi ve bunun sosyal kredi puanına bağlanmasına dair çok endişeliyim. Bu, ödümü koparıyor. Bunda ısrarcı olmak toplumun menfaatine değil, tamamen kontrol amaçlı.” 

Altman, ABD hükümetinin son zamanlarda kripto para sektörüne yaklaşımından hiç hoşlanmadığını da sözlerine ekleyen Altman, “ABD hükümetinin son zamanlarda yaptığı birçok şey beni hayal kırıklığına uğrattı ancak kriptoya karşı verilen savaş en kötüsüydü. Bu durumun peşini tamamen bırakmadıkları gibi her şeyi kontrol altına alıp gözlemekten bahsediliyor. Ülke adına oldukça üzücü bir durum” diye konuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OpenAI CEO’sundan Bitcoin hakkında övgü dolu sözler
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!