Piyasa analizi: Bitcoin almanın tam zamanı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ekonomisi raydan çıkmayı reddediyor. Eylül ayında şaşırtıcı bir şekilde işsiz kişi sayısı 336 bin azalarak beklentilerin çoğuna meydan okudu. Bu başarı, uzun vadeli hazine bono fiyatlarının ve faiz oranlarının hızlı biçimde yükseldiği ortamda daha da dikkat çekici hale geliyor. 

İstihdam verilerine gömülü mesaj çok açık: Dünyanın en büyük ekonomisi agresif kemer sıkma politikalarına rağmen ilerlemeye devam ediyor. Bu, ekonominin dayanıklılığının bir kanıtı olarak görülüyor ve yüksek faiz oranlarının bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. 

Bu haber özellikle hisse senedi yatırımı yapanların tüylerini diken diken etse de büyük resmi görmek çok daha önemli. Mevduat hesabıyla %6 getiri elde ettiğiniz durumda hisse senetleri cazip görünmese de tahvillerde bir dönüm noktasına yaklaşıyor olabiliriz. 

İyileşmeden önce daha da kötüleşmesi gerekiyor

Tahvil piyasası, Bank of America Global Research tarafından “tüm zamanların en büyük tahvil ayı piyasası” olarak tanımlanan, tarihi bir yenilgiye tanık oldu. Analiz tamamen karamsar olmamakla birlikte, ABD Hazine tahvillerindeki amansız satışların sona erebileceğine dair ipuçları içeriyor ve eğer gerçekten bir toparlanma yaşanırsa bunun riskli varlıklar için yeni bir boğa piyasası başlangıcının sinyali olabileceğini belirtiyor. 

İlgili: Bitcoin ETF’leri: Kripto için 600 milyar dolarlık devrilme noktası

Kripto para piyasasına dönüldüğünde ise kısa vadeli Bitcoin fiyat hareketinin, özellikle Bitcoin spot ETF’sine ilişkin regülasyon kararlarıyla bir şekilde bağlantılı olduğunu kabul etmek önemli hale geliyor. Şu ana kadar spot ETF’leri çevreleyen olumlu haberler, Bitcoin’i sıkıştığı banttan çıkarmaya yetmiyor. Bu cephede yaşanacak olumlu bir durum, BTC’ye önemli miktarda nakit girişi olmasını sağlayarak, yeniden yükseliş hareketinin başlaması için gereken ivmeyi sağlayabilir. Bu durumda, duruşmaları devam eden ve kripto para piyasasının itibarına çok zarar veren FTX destanını da unutmamak gerekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası oranları,1955-2023. Kaynak: ABD Merkez Bankası

Buna karşın, finansal piyasalar için kötü haber olabilecek bir haberin, makroekonomik anlamda iyi sonuçlar yaratabilmesi de mümkün görünüyor. Merkez Bankası, risk varlıklarının yolunu şekillendirmede önemli bir role sahip ve yıl sonundan önce iki toplantısı daha var. FED’in faiz artırımını askıya alması halinde piyasa beklentisinin faiz indirimi yönüne çekilmesi ve bunun da piyasada katalizör etkisi yaratması bekleniyor. Bu beklenti, kripto para birimleri de dahil olmak üzere çeşitli varlık sınıflarında büyük bir risk artışına zemin hazırlıyor.

Noel dönemindeki piyasa 2024 için izlenim verebilir

Yılın son üç ayı genellikle Noel’in yaklaşması ile birlikte fiyatların yükselmesine neden oluyor. İçinde bulunduğumuz yılın ardından bu, toparlanmayı hızlandırarak daha lezzetli bir 2024’ün önünü açabilir. Tarih, satın alma faaliyetlerindeki artış ve yatırımcılar arasındaki olumlu havayla birlikte, piyasanın Noel bayramı sezonunda ivme kazanma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Faktörler arasında, spot ETF’lere ilişkin regülasyon kararları ve faiz artırımlarındaki olası duraklamalar, hatta FED’in gelecekteki artışlara ilişkin mesajlarındaki değişiklikler önde geliyor. Dolayısıyla, Eylül ayı istihdam verilerinden kaynaklanan olumlu hava, piyasada pozitif hareketleri tetikleme eğiliminde olsa da FED’in uzun vadeli düşüncesini kesinlikle değiştirmiyor.

İlgili: Çok yüksek faiz oranları tam da kripto piyasasının ihtiyacı olan şey

2024’e baktığımızda, Nisan ayında BTC’nin “halving” ihtimaliyle karşı karşıyayız. Bu, kripto paralar açısından tarihi ve olumlu bir olay ancak makroekonomik koşullar bazı istikrarsızlıklara işaret ediyor. Bitcoin’in borsalarla devam eden korelasyonu, denkleme ekstra bir karmaşıklık katıyor. Sonuç, FED’den gelen mesajlara ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot ETF’lerle ilgili aldığı kararlara bağlı olacak gibi görünüyor. Makroekonomik belirsizlik devam ederse FED faiz indirimlerine yönelebilir ve potansiyel olarak hem geleneksel hem de dijital varlık piyasalarının gidişatını değiştirebilir.

Tahvil piyasasının toparlanacağına dair ipuçları olması ve kripto piyasasının regülasyonlarla netlik kazanması nedeniyle önümüzde parlak günler var gibi görünüyor. Noel bayramı sezonuna yaklaşırken potansiyel bir Noel rallisi, kripto pazarını ateşleyen umut ve ivmeyi yeniden canlandırıyor. Bazı zorluklar ortaya çıksa da tarih bize bazen durumun iyileşmeden önce daha da kötüleştiğini öğretiyor.

Lucas Kiely, Yield App’in tüm yatırım portföyü tahsislerini denetleyen ve çeşitlendirilmiş yatırım ürünü yelpazesinin genişletilmesine liderlik eden yatırım danışmanıdır. Daha önce Diginex Asset Management’ta baş yatırım sorumlusu olarak ardından QIS ve Yapılandırılmış Türev ticaretini yönettiği, Hong Kong merkezli Credit Suisse’de genel müdür olarak görev yaptı. Aynı zamanda Avustralya’daki UBS’de yabancı türevler bölümünün başındaydı.

Bu makale genel bilgilendirme amaçlıdır ve yasal veya yatırım tavsiyesi olarak tasarlanmamıştır ve alınmamalıdır. Burada ifade edilen görüş, düşünce ve fikirler yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph’ın görüş ve fikirlerini yansıtmak veya temsil etmek zorunda değildir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasa analizi: Bitcoin almanın tam zamanı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!