Asya piyasaları, Avrupa’ya meydan okuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asya Pasifik bölgesindeki borsaların çoğu yükselişe geçerken, Avrupa piyasaları karmaşık bir günü geride bıraktı. Güney Kore’nin rallis, Asya piyasalarını hareketlendirirken, Avrupa hisseleri düşük performans gösteren lüks hisse senetlerinin aşağı yönlü baskısıyla karşı karşıya kaldı. 

Güney Kore, ralliye öncülük ediyor

Güney Kore, teknoloji hisse senetlerindeki artışın etkisiyle Asya Pasifik borsalarında liderliği ele aldı. Güney Kore merkezli Kospi, günü %1,98’lik kazançla 2.450,08 puanla iki haftanın en yüksek seviyesine ulaşarak kapatırken, Samsung Electronics de %2,71 oranında yükseldi. 

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi %0,6 oranında kayda değer bir artış göstererek 31.936,51 puana ulaştı. Bu, iki haftadan fazla bir zaman diliminde en yüksek seviyeye ulaşıldığını gösteriyor. 

Nikkei 225 endeksi günlük fiyat grafiği. Kaynak: Investing.com

Hong Kong’daki Hang Seng endeksi, son işlem saatinde %1,4’lük bir artışla üst üste beşinci seansta da yükseliş gösterdi. Hong Kong’daki yatırımcı iyimserliği, Blooomberg’ün hükümetin ekonomiyi canlandırmak için inşaat yatırımlarını artırmayı düşündüğünü bildiren haberiyle birlikte güçlendi. 

Hang Seng endeksi günlük fiyat grafiği. Kaynak: Investing.com

Çin piyasaları, CSI 300 endeksinin %0,28 artışla 3.667,55 puana yükselmesiyle günü yükselişle tamamladı. 

Avrupa hisse senetleri karmaşık bir yapıda

Avrupa hisse senetleri bugün, lüks şirketler grubu LVMH’nin hayal kırıklığı yaratan satışları sebebiyle düşüş yaşadı. 

Pan-Avrupa borsa endeksi STOXX 600 %0,1 artışla bir haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, çoğu bölgesel piyasa nötr durumda. Fransa’nın birinci sınıf endeksi FCHI, günlük grafiklerde %0,6’lık bir düşüş kaydederek diğerlerine kıyasla düşük bir performans gösterdi.

LVMH, üçüncü çeyrek gelirlerinde %9’luk bir artış bildirilmesinin ardından %6,6 oranında düşerek son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu pandemi sonrasındaki büyük harcama dalgasının azalmasıyla büyümenin yavaşladığını gösteriyor. Hermes ve Kering hisseleri de %2’den fazla düşüş yaşadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Asya piyasaları, Avrupa’ya meydan okuyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!