Bitcoin’de Yeni White Paper Dikkat Çekti: Ethereum Benzeri Sözleşmeler Gelebilir!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BitVM ZeroSync projesi lideri Robin Linus, Bitcoin’e (BTC) daha geniş ve yetkin kullanım alanları sağlayacak yeni bir “White Paper” yayınladı.

Robin Linus, 9 Ekim tarihinde Bitcoin için yeni bir White Paper (İzahname) yayınladı. Toplamda 8 sayfadan oluşan “BitVM: Bitcoin’de Her Şeyi Hesaplayın” başlıklı bu metinde, Bitcoin’in Ethereum (ETH) gibi farklı blokzincirleri ve alt oluşumlarla etkileşime geçmesine olanak tanıyacağına yer verildi.

Bu yeni yazılım sayesinde hesaplanabilir herhangi bir işlemin Bitcoin’de doğrulanabileceğini belirten Robin Linus, bunun daha anlamlı Bitcoin sözleşmelerine olanak tanıyacağını savundu.

BitVM olarak adlandırılan bu güncellemenin Bitcoin’in mutabakat kurallarını değiştirmeden Turing-complete (Turing-bütün) sözleşmelerini mümkün kılacağı belirtildi. Atılan bu adım doğrultusunda Bitcoin sözleşmelerinin “mantığı” zincir dışında (off-chain) yürütülecek ancak doğrulama Bitcoin üzerinde yapılacak. BitVM, Kasım 2021‘de gerçekleşen Taproot soft fork’u tarafından etkinleştirilmişti.

Robin Linus söz konusu makalede, BitVM entegrasyonunun Bitcoin’e katacağı çeşitli alanlar hakkında şu ifadeleri kullandı:

Potansiyel uygulamalar arasında Satranç, Go ya da Poker gibi oyunlar ve özellikle de Bitcoin sözleşmelerindeki geçerlilik kanıtlarının doğrulanması yer alıyor. Ayrıca, Bitcoin ile farklı zincirler arasında köprü kurmak, bir tahmin piyasası oluşturmak veya yeni işlem kodlarını taklit etmek mümkün olabilir.

Linus, bir sonraki “kilometre taşının” Bitcoin sözleşmelerini yazmak ve hatalarını ayıklamak için üst düzey bir programlama dili olan Tree++‘yi tam olarak BitVM’ye entegre etmek olduğunu vurguladı.

BitVM güncellemesine Bitcoin camiasından da destek geldi. Popüler Bitcoin destekçisi Eric Wall, Wihte Paper’daki kavramları incelediğini ve bunların uygulamadaki karşılığını görmek için sabırsızlandığını ifade etti. Atılan bu adımdan etkilenen isimler arasında popüler Bitcoin savunucuları Dylan LeClair ve Adam Back‘te yer aldı.

Bitcoin’de Yeni White Paper Dikkat Çekti: Ethereum Benzeri Sözleşmeler Gelebilir! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Yeni White Paper Dikkat Çekti: Ethereum Benzeri Sözleşmeler Gelebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!