ABD Ekonomisi İçin Büyük İddia: Para Kriptoya Akacak BTC, ETH, XRP Uçacak!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Analistler, ABD merkezli finansal çöküşün üç farklı kripto para özelinde ciddi bir yükselişi tetikleyebileceğini yazdı.

Forbes’de 8 Ekim tarihinde yayınlanan bir makalede, borç batağındaki ABD ekonomisinin günün sonunda Bitcoin (ETH), Ethereum (ETH) ve Ripple’da (XRP) yükselişi tetikleyeceğine yer verildi. ABD Merkez Bankası’nın 33 trilyon dolarlık borç sarmalıyla boğuştuğu vurgulanan içerikte, ABD piyasalarından yaşanabilecek 8 trilyon dolar bilançosunun yeterli olmayacağı ve basılacak paranın kripto paralara ve altına akacağı öne sürüldü.

FED’in bu sebeple 8 trilyon dolarlık bir şoka uğrayacağı ve borç sarmalından çıkmak için para basmak zorunda kalacağı düşünülüyor.

Jefferies’in küresel hisse senedi stratejisi başkanı Christopher Wood önderliğinde hazırlanan bu detaylı araştırmada, ABD Merkez Bankası’nın (FED) borçlarını kapatabilmek için dolar basma politikasına geri döneceği ifade edildi.

Sunulan araştırmada, ABD özelinde yaşanan bu finansal çöküşün beraberinde altın ve Bitcoin’e ciddi bir yükseliş getirebileceği hatırlatıldı. Bununla birlikte yükselişin sadece Bitcoin ile sınırlı kalmayacağı ve Ethereum ile Ripple’ın da bu yükseliş dalgasına dahil olacağı iddia edildi.

Christopher Wood, Bitcoin ve altını artan enflasyona karşı güvenli liman olarak nitelendirirken açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

En önemlisi FED olmak üzere G7 merkez bankaları, geleneksel olmayan para politikasından iyi huylu bir şekilde çıkamayacak ve nihayetinde şu veya bu şekilde devam eden merkez bankası bilanço genişlemesine bağlı kalacaklar. Bu süreç güvenli liman olarak görülen kripto para sektörüne ve altına yarayacak.

Araştırmada ayrıca İsrail- Filistin arasında yaşanan savaşın petrol fiyatlarını yükseltebileceğini ve buna paralel olarak enflasyonun FED’in beklentilerinin üzerinde kalacağı öne sürüldü. Araştırmaya göre enflasyon beklentisini karşılayamayan FED faiz artırımına devam edebilir.

ABD Ekonomisi İçin Büyük İddia: Para Kriptoya Akacak BTC, ETH, XRP Uçacak! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Ekonomisi İçin Büyük İddia: Para Kriptoya Akacak BTC, ETH, XRP Uçacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!