Bitcoin Yükselişi Ayıları Üzdü: Kripto Paralarda 112 Milyon Dolarlık Tasfiye!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar ekim ayına yükselişle giriş yaparken short (kısa) yönlü pozisyon alan yatırımcıların milyonlarca doları tasfiye edildi.

Ekim ayının gelişiyle birlikte Bitcoin ve kripto paralarda önemli bir yükseliş görüldü. Bitcoin 2 Ekim günü erken saatlerde kısa süre içerisinde %4 civarında yükselirken kripto para piyasasının geri kalanı da bu yükselişi takip etti.

Bitcoin fiyatı 1.000 dolarlık yükselişle 28.150 doların ve Ethereum (ETH) fiyatı 90 dolarlık yükselişle 1.730 doların üzerine çıkarken piyasada son zamanların en büyük tasfiyesi yaşandı.

CoinGlass verilerine göre yaşanan yükselişlerle birlikte kripto para piyasasında son 24 saat içerisinde 112 milyon dolar tasfiye edildi. Bunların 94,44 milyon doları short (kısa) yönlü olurken 16,93 milyon dolarını long (uzun) yönlü pozisyonlar oluşturdu.

Tasfiye olan pozisyonların 43,25 milyon doları Bitcoin’de ve 28 milyon doları Ethereum’da gerçekleşti.

Tasfiye dalgasından en çok etkilenen altcoinlerin başında Solana (SOL), Chainlink (LINK) ve Bitcoin Cash (BCH) geldi. Verilere göre SOL özelinde 5,80 milyon dolar, LINK’de 2,61 milyon dolar ve BCH’de 1,92 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu.

111 milyon dolarlık toplam tasfiye tutarının 34,98 milyon dolarlık kısmı kripto para borsası OKX üzerinde gerçekleşirken 2. sırada 31,98 milyon dolar ile Binance yer aldı. En büyük tasfiye kripto para borsası Huobi’de açılan 8,39 milyon dolarlık Bitcoin long pozisyonu oldu.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 28.190 dolardan alıcı buluyor.

Bitcoin Yükselişi Ayıları Üzdü: Kripto Paralarda 112 Milyon Dolarlık Tasfiye! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Yükselişi Ayıları Üzdü: Kripto Paralarda 112 Milyon Dolarlık Tasfiye!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!