Ünlü Analistten Bitcoin İçin Felaket Tahmini: Bu Faktörler 10 Bin Dolara Düşürecek!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü analist Nicholas Merten, Bitcoin’de yaşanabilecek %63’lük düşüş potansiyeline ve sebeplerine dikkat çekti.

Analist Nicholas Merten yakın tarihli bir Youtube videosunda, Bitcoin’in mevcut fiyattan %63 düşüş yaşayarak 10 bin dolara kadar gerileyebileceğini ifade etti.

Merten, Bitcoin’in 2021 yılında başlayan düşen bir kanalın akümülasyon bölgesinde olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

Dikkat etmemiz gereken nokta bu seviyelerden oldukça aşağı olan 10 bin dolar civarına inebileceğimiz düşüncesidir. Kulağa çılgınca geldiğinin farkındayım. 

Düşüşü tetikleyecek faktörler

Merten ayrıca ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal politikaları nedeniyle kripto para piyasasında bulunan paranın daha da azalmasını ve olası bir resesyonu Bitcoin düşüşünü tetikleyebilecek faktörler arasında gösterdi:

Bitcoin daha önce hiç resesyon olduğu bir dönemde bulunmadı ve şu an piyasada likidite gerçekten az. Beklentilerinizde mütevazı olmalısınız.

Analist, bunun bir ayı senaryosu olabileceğini ancak likiditenin az olduğuna dayanan bir gerçeklik payı da bulunduğunu söyledi.

Bitcoin’de ATH gelmeyecek

Öte yandan Merten, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) erişmesine yol açan en büyük faktörlerin yakın zamanda geri gelmeyeceğini ifade etti:

Bitcoin 2010’dan 2021’e kadar 10 yıllık periyotta olağanüstü bir harekete imza attığını biliyorum. Ancak o dönemde FED’in politikaları Bitcoin yükselişlerini destekler nitelikteydi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saatte yaşadığı %0,3 düşüşle yazım esnasında 26.970 dolardan işlem görüyor.

Ünlü Analistten Bitcoin İçin Felaket Tahmini: Bu Faktörler 10 Bin Dolara Düşürecek! isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü Analistten Bitcoin İçin Felaket Tahmini: Bu Faktörler 10 Bin Dolara Düşürecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!