Ethereum’da Büyük Yükseltmenin Yıl Dönümü: Bir Yılda Net Arz 300 Bin ETH Azaldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un büyük Merge yükseltmesinin üzerinden bir yıl geçmesiyle birlikte dolaşımdaki net arzı yaklaşık 300 bin ETH azaldı.

Ethereum tarihinin önemli yükseltmelerinden biri olan The Merge geçtiğimiz yıl bugün gerçekleşti. Bu yükseltmeyle birlikte Ethereum, İş Kanıtı (PoW) mekanizmasından Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçti ve beraberinde dikkat çeken bir Ethereum yakın stratejisini başlattı.

Ethereum ağındaki güncel verileri sağlayan platform ultrasound.money verilerine göre geçen yıldan bu yana 680 bin 455 ETH basıldı ve buna nazaran 980 bin 377 ETH yakıldı. Bir yıllık süreçte Ethereum’un dolaşımdaki net arzı 299 bin 922 ETH azaldı.

Verilere göre eğer Ethereum PoW sisteminde kalsaydı bu bir yıllık zaman diliminde dolaşımdaki net arzı 3,8 milyon ETH yani %3 oranında artacaktı. Fakat PoS sistemi sayesinde yıllık bazda net arz %0,249 oranında azalmış oldu.

Ethereum geleceğine dair pozitif bakış açısına sahip piyasa analistlerinin en büyük gerekçelerinden biri de Ethereum’un PoS sistemi sayesinde zamanla büyük bir arz kıtlığı yaşayacağına dayanıyor. Bu görüşe göre azalan arzın artan taleple birlikte büyük bir fiyat sıçrayışına yol açacağına inanılıyor.

Yükseltme ile birlikte Ethereum daha çevre dostu bir hale gelirken deflasyonist bir yapıya büründü.

CoinGecko verilerine göre son 1 yıl içerisinde %2 değer kazanan Ethereum, yazım esnasında 1.622 dolardan alıcı buluyor.

 

Ethereum’da Büyük Yükseltmenin Yıl Dönümü: Bir Yılda Net Arz 300 Bin ETH Azaldı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’da Büyük Yükseltmenin Yıl Dönümü: Bir Yılda Net Arz 300 Bin ETH Azaldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!