Wall Street Analisti Bitcoin’de Sinyal Geldi Dedi, Uyardı: Boğalar İçin Zorlu Süreç!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Wall Street’in tanınan ismi Fairlead Strategies’in kurucusu Katie Stockton, Bitcoin’de (BTC) “aşırı alım düşüşü” sinyali geldiğini söyledi. 

Analist Katie Stockton 4 Ağustos günü yatırımcılara gönderdiği bir notta, Bitcoin hakkında boğaları üzen uyarılarda bulundu. Stokastik indikatörünün aylık görünümünü işaret eden Stockton, aşırı alım düşüşü sinyali geldiğini söyledi.

Söz konusu Stokastik indikatörü 0 ile 100 arasında bir seviye sunarken 80 üzerindeki durumlar aşırı alım ve 20 altındaki durumlar ise aşırı satımı işaret etmektedir. Göstergeye göre aşırı alım bölgesinde gelen düşüş yukarı yönlü momentumun zayıfladığı dönemleri temsil ediyor.

Öte yandan Bitcoin’in 31 bin dolardaki “bulut direncini” kıramadığını ayrıca zorlu ve uzun yeni bir dip arama süreci başlattığını belirten kurucu, aşırı alım seviyesi olarak adlandırılan bölgeden bir düşüşün başladığını vurguladı.

Stockton yatırımcılarıyla paylaştığı notta, şu ifadelere yer verdi:

Ağustos ayının sonunda, Bitcoin aylık stokastiklerinde bir gerilemeyle aşırı alım düşüşünü doğruladı. Düşüş, özellikle haftalık bulut modelinden  31.900 dolar direncini artıran aylık bulut modelinin yapısı göz önüne alındığında, dip oluşturma sürecinin uzatılabileceğini gösteriyor.

Bitcoin’de benzer sinyal daha önce birçok kez gelmişti. Aşırı alım bölgesinde gelen düşüş sinyalinin genel olarak lokal tepe oluşumunu doğrulamasının yanı sıra 2021’in başlarında ve 2017’nin Aralık ayında zirve seviyelere denk gelmişti.

Özellikle kısa vadeli fiyat hareketlerini analiz etmek için kullanılan Stokastik gösterge, finansal piyasalarda bir varlığın fiyatının belirli bir zaman dilimindeki kapanış fiyatlarının, belirli bir zaman dilimindeki en yüksek ve en düşük fiyatlarına göre nerede yer aldığını ölçen bir momentum göstergesidir ve birçok analist tarafından piyasa yönünü belirlemek için kullanılır.

Wall Street Analisti Bitcoin’de Sinyal Geldi Dedi, Uyardı: Boğalar İçin Zorlu Süreç! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Wall Street Analisti Bitcoin’de Sinyal Geldi Dedi, Uyardı: Boğalar İçin Zorlu Süreç!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!