Bloomberg Analisti Bitcoin’de Yeni Korelasyonu Açıkladı: Fiyat Bunu Takip Ediyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin (BTC) ve Nikkei 225 endeksi arasındaki korelasyona işaret ederek olası bir yükseliş için gereken faktörleri sıraladı.

Bitcoin hakkındaki açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Mike McGlone bu sefer de Japonya’nın en büyük ve en çok takip edilen hisse senedi endeksi Nikkei 225 ile olan korelasyonu işaret etti.

Nikkei 225 endeksinin geçtiğimiz haziran ayında son 33 yılın zirvesine ulaştığını ve Bitcoin’in bu doğrultuda yükselebileceğini vurgularken 31 bin dolar seviyesindeki direncin kırılmasının toplarmanın gücüne işaret edeceğini belirtti.

Öte yandan Bitcoin için 100 haftalık hareketli ortalamanın aşağı yönlü sinyaller verdiğini hatırlatan analist, ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikalarının da düşüşü destekleyen veriler arasında yer aldığını öne çıkardı:

Bitcoin’in Nikkei 225 ile seçici bir yön ilişkisi vardı ve son kripto zayıflığı bir yayılmaya işaret edebilir. Bu gösterge doğrultusunda kripto paralar toparlanabilir ve haziran ayında 33 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Nikkei’nin yolunu izleyebilir. Önyargımız, Bitcoin’in öncü gösterge işaretlerine yönelmek ve aşağı doğru eğimli 100 haftalık hareketli ortalamaya saygı duymaktır. Yaklaşık 31 bin doların üzerine çıkılması Bitcoin’in toparlanma gücünün bir göstergesi olacaktır ancak aşağı yönlü dönüşün devam etmesi için iyi bir neden var. FED ve çoğu merkez bankası hala sıkılaştırma yapıyor.

Bloomberg Analisti Bitcoin’de Yeni Korelasyonu Açıkladı: Fiyat Bunu Takip Ediyor isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg Analisti Bitcoin’de Yeni Korelasyonu Açıkladı: Fiyat Bunu Takip Ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!