ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Bitcoin Nasıl Tepki Verdi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ağustos ayı tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde 187 bin olarak açıklanması üzerine Bitcoin’de (BTC) küçük bir yükseliş gözlemlendi.

Geçtiğimiz dakikalarda piyasanın 170 binlik beklentisinin üzerinde 187 bin olarak açıklanan ağustos ayı ABD Tarım Dışı Enflasyon verisi, Bitcoin’de 60 dolarlık yükselişi tetikledi.

Ayrıca ABD işsizlik oranı %3,5‘luk beklentilerin üzerinde %3,8 olarak açıklandı.

Açıklama öncesi 26.040 dolara kadar düşen Bitcoin, açıklamayla birlikte 26.115 dolara kadar Ethereum (ETH) ise 1.650 dolara küçük miktarda kadar yükseliş yaşadı.

Ağustos ayında tarım endüstrisi haricindeki çalışan insanların değişikliğini ifade eden verilerin aşağı yönlü hareket etmesi dolar değerinde düşüşü tetikleyecektir. Bu durumda da Bitcoin ile ters korelasyon içerisinde hareket eden dolar endeksinin (DXY) düşüş göstermesi kripto para piyasasını olumlu etkileyecektir.

Açıklanan verinin akabinde dolar endeksi aşağı doğru ivmelenerek 103,3 seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Bu veriler doğrultusunda 2 hafta sonra açıklanacak enflasyon verisiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (FED) nasıl bir politika izleyeceği oldukça merak konusu.

Coingecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 26.180 dolardan işlem görüyor.

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Bitcoin Nasıl Tepki Verdi? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı: Bitcoin Nasıl Tepki Verdi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!