Çin Halk Mahkemesi Bitcoin Yasağına Rağmen Kripto Paralar İçin Mülk Dedi: Devrim Mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paraların yasak olduğu Çin’in halk mahkemesi, Bitcoin (BTC) ve kripto paraların bir mülk olarak sınıflandırılması ve bu doğrultuda yasalar tarafından korunması gerektiğini kabul etti.

Çin Halk Mahkemesinin kararlarının yer aldığı China Court Daily’de yayınlanan araştırma raporunda, dijital varlıkların ceza hukuku üzerindeki niteliklerini detaylandırıldı. Mahkeme tarafından, kripto para birimlerinin ekonomik niteliklere sahip olduğu ve dolayısıyla mülk olarak sınıflandırılabileceği kabul edildi.

Çin mahkemesinden çıkan resmi kararları temsil eden raporda, bireylerin sahip olduğu kripto para varlıklarının yasal kabul edilmesi ve mevcut politika çerçevesi altında yasalarca korunması gerektiği savunuldu.

Çin Halk Mahkemeleri’nin yargı konusunda tam bağımsız olduğu ve herhangi bir idari kamu kuruluşunun müdahalesinin söz konusu olmadığı belirtiliyor.

Çin 2021 yılında kripto paralara yasak getirmişti ve o günden bu yana bu konu defalarca farklı perspektiflerden gündeme geldi.

“Kripto Para Birimlerinin Mülkiyet Niteliklerinin Belirlenmesi ve Davaya Dahil Olan Mülkiyetin Elden Çıkarılması” başlıklı raporda kripto paraları kapsayan suçlarla mücadele için öneriler de yer aldı. Normal şartlarda ceza davalarında bireylerin para ve mülklerine el konulmadığı, kripto paralarında mülk sayılırsa bu kapsamda korunabileceği belirtildi.

Kripto para birimlerinin bu tür davalarda kişisel mülkiyet hakları ile sosyal ve kamu çıkarları gözetilerek dengeli bir şekilde korunmasını sağlamak için ayrı ayrı ele alınması gerektiği vurgulandı.

Öte yandan mahkemenin kripto paralar konusunda yayımladığı rapor, devrim niteliğinde bir açıklama olarak yer aldı.

Çin Halk Mahkemesi Bitcoin Yasağına Rağmen Kripto Paralar İçin Mülk Dedi: Devrim Mi? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin Halk Mahkemesi Bitcoin Yasağına Rağmen Kripto Paralar İçin Mülk Dedi: Devrim Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!