Kripto Para Borsalarındaki Bitcoin Miktarı Dipte: Boğa Sinyali Mi, Güvensizlik Mi?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezi borsalardaki Bitcoin miktarı Ocak 2018’den bu yana en düşük seviyeye gerileyerek 2 milyon BTC’nin altına gerilerken bu durumun boğa habercisi olup olmadığı tartışıldı.

On-chain analitik platformu CryptoQuant yayınladığı raporda, merkezi kripto para borsalarına bağlı cüzdanlardaki Bitcoin miktarının bu ay %4 düştüğünü ortaya koydu. Cüzdanlardaki Bitcoin miktarı, 54,5 milyar dolar değerinde 2 milyon BTC ile 2018 yılı başından bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi.

Borsalarda yer alan Bitcoin sayısındaki düşüş, akıllara ilk olarak yatırımcıların bir boğa sezonuna hazırlandıkları senaryosunu getirdi. Genel yatırımcı davranışları doğrultusunda kullanıcıların Bitcoinlerini satma eğiliminden uzaklaştıklarından onları borsalardan çektikleri ve düşük arzın yükselen fiyatları getirdiği geçmişte de pek çok kez görülen bir döngüdür.

Öte yandan kripto para borsalarındaki Bitcoin rezervlerindeki düşüşe alternatif başka bir açıklama daha yapıldı. Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto araştırma şirketi Matrixport Araştırma Başkanı Markus Thielen, kullanıcıların varlıklarını borsalara taşımadan ticaret yapabilmelerine olanak tanıyan Copper’s ClearLoop gibi hizmetlerin düşen rezervler üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Thielen, Copper’s ClearLoop gibi hizmetlere giderek talebin arttığını bunun da kripto para borsalarının daha düşük rezervlerle çalışacağı yeni bir ortamın doğal gelişimine işaret ettiğini belirtti. Araştırma başkanı, bu durumun zamanla kripto para borsalarının önemini azaltacağını ve borsaların karlılıklarını yüksek tutmak için yeni yöntemler bulmak zorunda kalacağını dile getirdi.

Araştırma Başkanı ayrıca geçtiğimiz yıl iflas eden kripto para borsası FTX’ten sonra kripto para aktörlerinin varlıklarının kontrolünü kendi elinde tutmayı her zamankinden daha fazla önemsediklerini ima etti.

Thielen bunun yanı sıra azalan borsa rezervlerinin kullanıcıların uzun vadede Bitcoin’e olan güvenlerinin devam ettiğini gösterdiğini söyleyerek yükseliş olasılığına da katıldı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,5 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde 27.132 dolar seviyesinden işlem gördü.

Kripto Para Borsalarındaki Bitcoin Miktarı Dipte: Boğa Sinyali Mi, Güvensizlik Mi? isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Borsalarındaki Bitcoin Miktarı Dipte: Boğa Sinyali Mi, Güvensizlik Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!