Kripto Para Fonlarında 5 Ayın En Büyük Para Çıkışı: Bitcoin İçin Düşüş Habercisi Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurumsal kripto para fonlarında son 5 ayın en büyük para çıkışı yaşanırken bunun bir düşüş habercisi olup olmayacağı merak edildi.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, Bitcoin’in bu ayın ortasında sert bir düşüşle 25 bin dolar seviyelerine gerilemesinin ardından kurumsal kripto para fonlarında çıkış serisi 2. haftaya uzandı. Verilere göre 168 milyon dolar değerinde yaşanan fon çıkışı mart ayından beri en büyük çıkış oldu.

Uzun süredir olduğu gibi Bitcoin, yine fonların odak noktası olarak yer aldı. Para çıkışının 149,4 milyon dolarlık kısmı Bitcoin’den gerçekleşirken Ethereum’dan 16,8 milyon dolarlık fon çıktı. Ayrıca short (kısa) Bitcoin fonundan da 4 milyon dolarlık çıkış görüldü.

Geçtiğimiz hafta altcoinlerde çıkış yaşanmamasına rağmen bir hacimsizlik hakimdi. Solana‘ya (SOL) 100 bin dolarlık para girişi olurken Ripple‘a (XRP) 500 bin dolar, Cardano‘ya (ADA) 200 bin dolar ve Litecoin‘e (LTC) 400 bin dolar para girişi oldu.

Çıkışların neredeyse bütün ülkelere dağılması düşüş beklentisinin küresel çaplı olduğunu düşündürdü. Ülke bazlı çıkışlarda yine başı Almanya çekti. Almanya 68 milyon dolarlık çıkışla en çok para çıkışı yaşanan ülke olurken ikinci sırada 61 milyon dolarla Kanada üçüncü sırada 19,5 milyon dolarla ABD yer aldı.

Bir önceki büyük fon çıkışında ne olmuştu?

Kurumsal kripto para fonlarında bir önceki büyük çıkış 6-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşmişti. O dönemde ABD’nin birçok kripto para borsasına yönelik düzenleyici tavrı ve patlak veren bankacılık krizi nedeniyle kripto paralarda ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Ancak kripto para fonlarında yaşanan büyük çıkış beklendiği gibi daha büyük bir düşüşü tetiklememişti.

Şubat ayında 25 bin dolar seviyelerinden %23‘ten fazla düşüşle 19.500 dolara gerilemiş ve düşüşün son haftasında büyük bir fon çıkışı yaşanmıştı. O haftanın ardından Bitcoin bir ralliye başlayarak 32 bin dolar seviyesine kadar yükseliş yaşamıştı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan büyük fon çıkışının henüz nasıl bir etki edeceği bilinmese de sert bir düşüşü daha tetikleyebileceği tahmin ediliyor.

Kripto Para Fonlarında 5 Ayın En Büyük Para Çıkışı: Bitcoin İçin Düşüş Habercisi Mi? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Fonlarında 5 Ayın En Büyük Para Çıkışı: Bitcoin İçin Düşüş Habercisi Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!