Kanadalı Madencilik Şirketi Bitcoin İçin 100 Bin Dolar Dedi: İşte Boğa Senaryosu!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada merkezli Bitcoin madencisi Hut 8’in yöneticisi, Bitcoin (BTC) fiyatının nasıl 100.000 doların üzerine çıkabileceğini açıkladı.

Hut 8 Başkan Yardımcısı Sue Ennis kısa süre önce verdiği bir demeçte, Bitcoin fiyatının önümüzdeki yıl 100.000 doların üzerine çıkabileceğini belirtti. Ennis, bu görüşüne gerekçe olarak gelecek sene yaşanacak Bitcoin halving’ini gösterdi.

Ennis ayrıca spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onay alma şansının çok yüksek olduğunu belirtirken fiyatın son derece yükselişe işaret ettiğini dile getirdi.

Ennis’in görüşüne göre Bitcoin boğası, spot Bitcoin ETF’leri ve halving’in gerçekleşmesi ile başlayacak. Bitcoin bu durum ile birlikte altının 13 trilyon dolarlık piyasa değerinin %2 ila %5’ini alabilmesi halinde 100 bin doları rahatlıkla geçebilecek:

Kesinlikle bir sonraki döngüde Bitcoin başına 100.000 dolar maliyet görebileceğimizi düşünüyorum ve bu Bitcoin’in kurumsal portföylerde yer alan 13 trilyonluk altın hacminin %2 ila %5’ini bile yakalamasına dayanıyor. Bitcoin altının piyasa değerinin %2 ila 3’ünü bile yakalayabilseydi, bu fiyat üzerinde inanılmaz bir etki yaratır ve fiyatı 100.000 doların üzerine taşırdı.

Öte yandan Bitcoin madencilik zorluk seviyesindeki artışın fiyata olumsuz yansıdığına yönelik genel kanıya karşı çıkan başkan yardımcısı, son dönemlerde yaşanan fiyat düşüşlerine de vurağanlığa rağmen madencilik sektörünün güçlendiğini vurguladı. Bu dinamiklere paralel olarak yarılanmayla birlikte fiyatta yeni bir rekor seviyeyi beklediğini belirtirken açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Şu anda madencilik alanında eşi benzeri görülmemiş pek çok dinamik yaşanıyor. İlginç olan şey, Bitcoin fiyatının belirli bir bantta işlem görmesine rağmen hash oranının artmaya devam ettiğini görüyoruz. Bence gerçekten heyecan verici ve farklı olan şey, küresel Bitcoin ağına muazzam miktarda yeni katılımcının girdiğini görüyor olmamız.

Verilere göre Hut8’in halihazırda 8.305’i ipoteksiz olmak üzere toplamda 9.152 Bitcoin’i bulunuyor. Şirket sadece geçtiğimiz temmuz ayında 44,6 Bitcoin çıkararak başarılı bir performans sergiledi.

Nicehash tarafından sağlanan verilere göre bir sonraki Bitcoin yarılanması 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek ve madencilere blok başına verilen ödül 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşürülecek. Birçok piyasa yorumcusu arzın blok başına azalması halinde Bitcoin fiyatının talebe paralel olarak artmaya devam edeceğini savunuyor. Bununla birlikte madencilerin artan maliyetinin de beraberinde Bitcoin’i daha yukarı fiyatlara taşıması bekleniyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,1 artış sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 25.943 dolardan alıcı buluyor.

Kanadalı Madencilik Şirketi Bitcoin İçin 100 Bin Dolar Dedi: İşte Boğa Senaryosu! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kanadalı Madencilik Şirketi Bitcoin İçin 100 Bin Dolar Dedi: İşte Boğa Senaryosu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!