Bloomberg Analisti Bitcoin Boğasının Başındayız Dedi, Fiyat ve Tarih Hedefleri Verdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg analisti, Bitcoin’de (BTC) mevcut yatırımcı davranışlarının erken aşama bir boğa piyasası için uygun göründüğü belirterek fiyat ve tarih hedefi verdi.

Ark Invest kripto bölümünün eski yöneticisi ve analist Chris Burniske 7 ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bloomberg kripto para piyasası analisti Jamie Coutts’ın Bitcoin’in mevcut piyasasına dair görüşlerini aktardı. Coutts, Bitcoin piyasa yapısının erken aşama boğa döngüsü ile uyumlu olduğunu iddia etti ve 92 bin dolarlık fiyat hedefi verdi.

Verilen bilgilere göre Coutts’ın yerleşikler olarak nitelendirdiği uzun vadeli yatırımcılar dolaşımdaki arzı üzerindeki hakimiyetini hızla arttırıyor. Mevcut durumda, dolaşımdaki arzın %74,8’ini uzun vadeli yatırımcıların varlıkları oluştururken kısa vadeli yatırımcılar dolaşımdaki varlıkların %25,2’sine sahip görünüyor.

Analist, 2020 yılından bu yana borsalardaki Bitcoin tutarının önemli bir kısmının hızla soğuk cüzdanlara çekildiğini belirtti. Aradan geçen süreçte, buralarda tutulan Bitcoinlerin %30’unun çekildiğini aktaran Coutts, borsalarda mevcut durumda 2,26 milyon BTC kaldığına dikkat çekti.

Analist bunun yanı sıra Bitcoin’in ağdaki aktif varlıklara oranla adil bir piyasa değerinde olduğunu ifade etti. Coutts, yaptıkları modellemeye göre 2023’ün dördüncü çeyreğinde Bitcoin fiyatının 39 bin dolara, 2025’in son çeyreğinde 92 bin dolara yükselmesini öngördüklerini belirtti.

Resim

Bitcoin, ağdaki aktif varlıkların sayısına göre adil bir şekilde değerlenmiş görünüyor. Basitleştirilmiş fiyat/döngü modelimiz Bitcoin’in 2023’ün dördüncü çeyreğinde 39 bin dolara yaklaşacağını 2025’in dördüncü çeyreğinde ise 600 binin üzerinde aktif varlıkla 92 bin dolara (temel senaryomuz) çıkacağını öngörüyor.

Analist ayrıca Ordinals olarak tanımlanan BRC-20 protokolü tabanlı varlıkların Bitcoin ağı üzerindeki etkinliğe büyük pozitif etkilerinin de olduğunu söyledi. Verilere göre Ordinals ve BRC-20 çılgınlığı şimdilik geride kalmış gibi görünse de Bitcoin ağındaki günlük ortalama işlem sayısı bu iki faktörün etkisiyle 2021-2022 dönemindeki 100 binlik ortalamanın 4 kat üzerinde seyrediyor.

Bloomberg Analisti Bitcoin Boğasının Başındayız Dedi, Fiyat ve Tarih Hedefleri Verdi! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg Analisti Bitcoin Boğasının Başındayız Dedi, Fiyat ve Tarih Hedefleri Verdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!