11 Yıldır Hareketsiz Bitcoin Adresi Aktifleşti: Yüzde 600 Binden Fazla Karı Var!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 11 yıl boyunca hareketsiz kalan 31 milyon dolarlık Bitcoin (BTC) cüzdanı yeniden yaşam belirtisi gösterdi.

Whale Alert 22 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, 2012 yılında kurulan ve neredeyse 11 yıldır hareketsiz kalan 31 milyon dolar değerinde 1.037 BTC’ye sahip bir cüzdanın yıllar sonra yeniden harekete geçtiğini aktardı.

Cüzdanın söz konusu hareketi, bulunan 1.037 BTC’nin tamamını farklı adreslere dağıtmak oldu. Cüzdanın 11 yıllık hareketsizliğinden önceki son ve tek hareketinin ise bir başka cüzdandan kendisine yapılan ve bakiyesinin tümünü oluşturan 1.037 BTC transferi olduğu görüldü.

Bunun yanı sıra verilere göre Bitcoin, cüzdanın 1.037 BTC’lik transferi aldığı tarihte 4,29 dolar seviyesinden işlem görüyordu. Kullanıcının o dönemde toplamda 5.108 dolar değerinde olan portföyü aradan geçen 11 yılda, dolar bazında %608.217 değer kazandı.

Bitcoinler çalıntı mı?

Öte yandan söz konusu Bitcoinlerin esasında siber saldırganlar tarafından geçmişte ele geçirilmiş varlıkları temsil ediyor olabileceği belirtildi. Bu kapsamda 2012 yılında alınan 1.037 BTC’lik transfer izlendiğinde varlıkların, onlarca cüzdanlık uzun bir yolun son durağı olarak bu cüzdana aktarıldığı görüldü. Transferin ana kaynağının ise güncel değeri yaklaşık 1,2  milyar dolar olan 40 bin BTC’yi yüzlerce farklı cüzdana dağıtan bir Bitcoin balinası olduğu ortaya konuldu. Habere konu 1.037 BTC’nin de dağıtılan parçalardan biri olduğu tespit edildi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %0,6 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,5 değer kazanarak yazım itibariyle 29.941 dolar seviyesinden işlem gördü.

11 Yıldır Hareketsiz Bitcoin Adresi Aktifleşti: Yüzde 600 Binden Fazla Karı Var! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
11 Yıldır Hareketsiz Bitcoin Adresi Aktifleşti: Yüzde 600 Binden Fazla Karı Var!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!