Santiment’ten Ethereum Fiyatının 2 Bin Dolar Üzerine Çıkacağını Gösteren 6 Sinyal

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevcut durumda kripto para piyasasına göre oldukça sakin bir tutum gösteren Ethereum’un (ETH) en geç ağustos ayı sonunda 2.000 doları geçeceği öne sürüldü.

On-chain analitik platformu Santiment 21 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı araştırma raporunda, Ethereum’un 2 bin dolar seviyesinin üzerine çıkaracağını gösteren 6 sinyale dikkat çekti.

Ethereum’un geçtiğimiz nisan ayında ulaştığı 2.132 dolarlık yerel zirvesinden bu yana oldukça sakin bir fiyat hareketi izlediğini dile getiren platform, yatırımcılarının dahi bu durumdan sıkılmış gibi göründüğünü dile getirdi.

Santiment ilk olarak diğer bütün varlıklar gibi Ethereum’un da haziran ayını spot Bitcoin (BTC) ETF (borsa yatırım fonu) başvuruları eşliğinde domine eden Bitcoin’e karşı ay sonundan bu yana değer kazandığını belirtti. Ancak %4,58’lik bu değer artışının yatırımcıları heyecanlandırmaya yetmeyeceğinin de altını çizdi.

Bunun yanı sıra 2.000 dolar noktasının Ethereum (ETH) için güçlü bir direnç noktası olduğunun altını çizen platform, yatırımcıların 2.000 dolar üzerine çıkıldığında daha umutlu görünürken direnç noktasına gelindiğinde çok daha şüpheci yaklaştığına dikkat çekti.

Sabit kalan fiyatın yatırımcı davranışları üzerinde de çeşitli etkileri olduğunu dile getiren Santiment, Ethereum Sosyal Dominansı’nın 2023 yılının en düşük seviyelerine yaklaştığını belirtti. Ancak platform, bu durumun endişeye yol açmaması gerektiğini ve sektörde oldukça doğal olan bu sürecin kripto paraların gelişimine de katkıda bulunduğunu belirtti.

Yatırımcı davranışı söz konusu olduğunda yatırımcıların mevcut durumdaki endişe veya mutluluk seviyelerinin de göz önünde bulundurması gerektiği dile getirildi. Platform bu konuda kısa vadeli yatırımcıların %0,35 zararla neredeyse başa baş noktasında olduğunu buna karşılık uzun vadeli yatırımcıların ise %15’e yakın bir kar taşıdıklarını açıkladı.

On-chain veriler noktasında bir dibin belirlenmesindeki en önemli hususlardan birinin yatırımcılar zarardayken karda oldukları zamanlara oranla daha fazla işlem yapması olduğu belirtilirken bu noktada henüz olumsuz bir işaret görünmediği ifade edildi. Yine de platform fiyatın 1.800-1.700 dolar seviyesini test etmesi halinde durumun tersine dönebileceğine de yer verdi.

Bunun yanı sıra mevcut Ethereum’un %93’lük kısmının borsalar dışında tutulduğuna işaret eden Santiment, kalan %7’lik kısmın büyük bir satış dalgası için de yeterli olmayacağına kanaat getirdi.

Nihayetinde topluluğun oldukça sessiz olduğunu ancak sabrın genelde ödüllendirildiğini dile getiren platform, Ethereum’un ağustos ayına girmeden veya ağustos ayı içerisinde 2.000 doların üzerine çıkmaması için de hiçbir neden görünmediğini ifade etti.

XRP ve LINK’e göre sessiz

Ethereum’un XRP ve LINK topluluklarına göre hareketsiz ve sessiz kalmasına işaret eden Santiment, bu durumun şaşırtıcı olduğunu öne sürerek önümüzdeki kısa bir sürede 2.000 dolar seviyesinin aşılması için bir hamle yapmasının mümkün olduğunu söyledi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %4,2 değer kazanan ETH, son 24 saat içerisinde %1,4 değer kaybederek yazım itibariyle 1.891 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Santiment’ten Ethereum Fiyatının 2 Bin Dolar Üzerine Çıkacağını Gösteren 6 Sinyal isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Santiment’ten Ethereum Fiyatının 2 Bin Dolar Üzerine Çıkacağını Gösteren 6 Sinyal
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!