NYDIG’den Bitcoin İçin Altın Kıyaslaması: Spot ETF’ler 30 Milyarlık Yeni Talep Demek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önde gelen Bitcoin (BTC) şirketlerinden NYDIG, spot Bitcoin (BTC) ETF’lerinin (borsa yatırım fonu) 30 milyar dolarlık ek talep getireceğini öne sürdü.

Bitcoin ETF akımı dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği başvuru ile yeniden canlandı. Kripto para ve geleneksel finans sektöründen birçok aktör, bu hareketin başarıya ulaşması durumunda Bitcoin fiyatına etkilerini incelemeye başladı.

NYDIG yakın tarihte yayınladığı bir araştırma raporunda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından verilecek bir spot Bitcoin ETF onayının Bitcoin fiyatı üzerindeki olası etkilerine değindi.

Şirket, mevcut durumda küresel Bitcoin fonlarının toplamda 28,8 milyar dolarlık varlığa sahip olduğunu ve bu varlıkların büyük bir kısmının halihazırda spot Bitcoin’den oluştuğunu belirtti. Ancak spot bir ETF onayının piyasaya getireceği ek talebin, sahip olduğu avantajlara dayandığı ifade edildi.

NYDIG bunun yanı sıraspot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya ek 30 milyar dolarlık bir talep getirmesini beklediklerini dile getirdi. NYDIG’nin tahmini “dijital altın” olarak adlandırdıkları Bitcoin’in altın yatırım ürünleri ile kıyaslanmasına dayandırıldı.

Altın fonlarına 210 milyar doların üzerinde yatırım yapılırken, Bitcoin fonlarına ise yalnızca 28,8 milyar dolar yatırım yapılmıştır. Bitcoin’in altına kıyasla 3,6 kat daha volatil olduğu göz önünde bulundurulduğuna yatırımcılar benzer risklere sahip olmak için 3,6 kat daha az Bitcoin yatırımına ihtiyaç duyacak. Bu da Bitcoin ETF’leri için yaklaşık 30 milyar dolarlık talep anlamına gelmektedir.

Bunun yanı sıra mevcut fiyatı baz alarak varsayımsal olarak ETF’lere yönelecek yaklaşık 25 milyar dolarlık bir sermayenin Bitcoin toplam piyasa değerini 250 milyar dolar ve fiyatını 12.875 dolar yükselteceği de raporda değinilen noktalar arasında yer aldı.

Öte yandan spot Bitcoin ETF’inin Bitcoin’e yönelen sermayeye pozitif anlamda katkıda bulunacağını öne süren başka aktörler de görüldü. Kripto araştırma platformu Econometrics, spot Bitcoin ETF onayının piyasaya yüksek ihtimalle bir miktar yeni sermaye çekeceğini dile getirdi. Ancak Econometrics, bu sermayenin Bitcoin fiyatını beklenildiği üzere 100 bin dolara taşımaya yetmeyeceğinin altını çizdi.

Araştırma platformu NYDIG gibi Bitcoin’i altına benzeterek 100 bin dolar hedefine ulaşması için doların zayıflaması, ABD Merkez Bankası’nın (FED) genişlemeye gitmesi ve mal varlıklarının Bitcoin’e yatırım yapma olasılığı daha yüksek olan genç nesle doğru aktarımının başlaması gerektiğini belirtti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %13,4 değer kazanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde %1,1 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 30.360 dolar seviyesinden işlem görüyor.

NYDIG’den Bitcoin İçin Altın Kıyaslaması: Spot ETF’ler 30 Milyarlık Yeni Talep Demek! isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NYDIG’den Bitcoin İçin Altın Kıyaslaması: Spot ETF’ler 30 Milyarlık Yeni Talep Demek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!