Bitcoin’de Ne Kadar Kayıp Coin ve HODL Var? Arzın Üçte Biri 5 Yıldır Hareketsiz!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasadaki kayıp veya hareketsiz Bitcoin (BTC) miktarı son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Sınırlı arzıyla öne çıkan Bitcoin’in de kayıp olarak nitelendirilen miktar son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. On-chain analiz firmaları Glassnode ve IntoTheBlock tarafından sağlanan veriler şaşkınlık yarattı. Glassnode, toplamda 7 milyon 781 bin BTC‘nin 5 yıldır hareket etmediğini veya tümüyle kayıp olduğunu gözler önüne önüne serdi.

IntoTheBlock ise “Sonsuza dek kaç Bitcoin’in kaybolduğunu hiç merak ettiniz mi?” ifadesiyle başladığı gönderisinde, piyasadaki toplam Bitcoin arzının %29’unun son 5 yıldır hareketsiz bir şekilde durduğunu yazdı. Firma, bu hareketsizliğin ana sebebinin kaybedilmiş Bitcoinler olduğunu vurguladı.

CoinGecko verilerine göre piyasada dolaşımda 19 milyon 432 bin Bitcoin bulunuyor. Blok yarılanmalarındaki doğrusal azalma nedeniyle Bitcoin’deki 21 milyon arzın tamamının teknik olarak piyasaya sürülmesi mümkün görünmüyor. Öte yandan pratikte, 2140 yılı civarında 21 milyon Bitcoin’in neredeyse tamamının dolaşımda olacağı düşünülüyor.

Arz üzerindeki bu sınırlı yapıya bir de kaybolan Bitcoinler eklenince varlığın potansiyel değeri katlanarak artıyor.

Bitcoin’de Ne Kadar Kayıp Coin ve HODL Var? Arzın Üçte Biri 5 Yıldır Hareketsiz! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Ne Kadar Kayıp Coin ve HODL Var? Arzın Üçte Biri 5 Yıldır Hareketsiz!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!