Dev Bitcoin Madencisinden Halving Öncesi Boğa Hazırlığı: 160 Milyonluk Yatırım!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük madencilerinden Riot Platforms, Bitcoin (BTC) halving’i öncesi hazırlıklarını hızlandırarak 33.280 madencilik cihazı sipariş ettiğini açıkladı.

ABD merkezli Riot Platforms, Bitcoin madenciliği için kurduğu yeni tesisi Corsicana için dünyanın en büyük ikinci üreticisi MicroBT’den 33.280 cihaz sipariş ettiğini duyurdu. Bu yeni cihazlar şirketin toplam madencilik gücüne 7,6 EH/s’lik ek bir katkı sağlayacak. Riot, Bitcoin madencilik cihazlarının tamamına 162,9 milyon dolar ödeme yaptı.

Sipariş edilen 33.280 cihazdan 8.320’si saniyede 220 TH/s oranına sahip M56S+ modeliyken kalan 24.960 makine 230 TH/s gücüne sahip M56S++ modelinden oluşuyor. Cihazların bu yılın sonunda teslim edilmesi beklenirken kurulum ve entegrasyon işleminin 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

MicroBT, M56S+ ve M56S++ modellerinin bu güne kadar ürettikleri en güçlü iki Bitcoin madencilik cihazı olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte Riot ve MicroBT arasında yapılan anlaşma kapsamında 66.560 adeta kadar ilave M56S++ alım opsiyonu da eklendi. Şirket önümüzdeki süreçte bu opsiyonu kullanarak bünyesine yeni cihazlar ekleyebilecek.

Satın alımlarla ilgili açıklamada bulunan Riot Platforms CEO’su Jason Les verilen bu devasa siparişin halving’e hazırlık olduğunu ifade etti:

Riot, MicroBT’den Corsicana tesisimiz için ilk Bitcoin madencisi siparişimizi duyurmaktan heyecan duyuyor. Bu yeni modeller Bitcoin madenciliği için şimdiye kadar üretilmiş en güçlü ve verimli madenciler arasında yer alıyor ve Corsicana tesisimizde kullanılacak olanlar gibi özel soğutma sistemi tasarımlarına sahipler. Bitcoin halving’i öncesinde zaten güçlü olan filo verimliliğimiz bu cihazlarla birlikte daha da artacak.

Nicehash tarafından sunulan verilere göre sıradak Bitcoin halving’i için yaklaşık 286 gün var. Halving ile birlikte madencilere bir blok için verilen ödül, 6,25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşecek.

Dev Bitcoin Madencisinden Halving Öncesi Boğa Hazırlığı: 160 Milyonluk Yatırım! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dev Bitcoin Madencisinden Halving Öncesi Boğa Hazırlığı: 160 Milyonluk Yatırım!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!