Kurumsal İlgi Tekrar Bitcoin’de: 9 Haftalık Çıkış Serisi Bitti! Yükseliş Devam Edecek Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in 31.500 dolara kadar yükseliş yaşamasının ardından kripto para piyasasındaki kurumsal fonlarda 9 haftalık fon çıkışı serisi sonlandı. 

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, kurumsal kripto para fonlarına 9 haftalık çıkış serisinin ardından 200 milyon dolar para girişi olduğu belirtildi. Verilere göre para girişinin %94’lük kısmı Bitcoin (BTC) fonlarına yatırıldı.

Coinshares, dijital varlık yatırım ürünlerine 2022 yılının Temmuz ayından bu yana en büyük giriş yaşandığına dikkat çekti.

Hafta içerisinde Bitcoin’in 26.300 dolar seviyelerinden 31.500 dolara kadar yükseliş yaşamasının ve BlackRock dahil 4 büyük yatırım şirketinin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu yapmasının fon girişlerinde büyük bir etkisi olduğu düşünülüyor.

Bu hafta yaşanan yaklaşık 200 milyon dolarlık giriş kurumsal kripto para fonlarındaki 9 haftalık çıkış serisinin nerdeyse yarısını silmiş oldu. Bu süreçte Ethereum’a (ETH) 7,8 milyon dolarlık giriş olurken short (kısa) Bitcoin fonundaki çıkışlar 4,9 milyon dolarla devam etti.

Kurumsalların son haftalardaki altcoin ilgisi de Bitcoin’e tekrardan kaydı. Bu hafta Ripple’a (XRP) ve Solana’ya (SOL) yalnızca 200 bin dolarlık para girişi gözlemlendi.

Söz konusu yatırım fonlarında Bitcoin’e büyük miktarda fon girişi yaşanması ve Bitcoin’in kripto para piyasası üzerindeki hakimiyetinin artarak devam etmesi bir ralli başlangıcı olarak yorumlanıyor. Konu hakkında yorum yapan uzmanlara göre Bitcoin’in tekrardan yukarı yönlü hareketlenmesiyle birlikte yaşanan büyük para girişi yükselişin devam edeceğine işaret ediyor.

Almanya başı çekti

Ülkelerin kurumsal fonlara olan ilgisi de nerdeyse eşit oranda artış gösterdi. Almanya 85,5 milyon dolarlık girişle en çok para girişi yaşanan ülke olurken ikinci sırada 59 milyon dolarla ABD üçüncü sırada 45 milyon dolarla Kanada yer aldı.

Brezilya ve İsviçre’den de küçük miktarlarda para girişi görüldü.

Kurumsal İlgi Tekrar Bitcoin’de: 9 Haftalık Çıkış Serisi Bitti! Yükseliş Devam Edecek Mi? isimli makale Akın Akalın tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kurumsal İlgi Tekrar Bitcoin’de: 9 Haftalık Çıkış Serisi Bitti! Yükseliş Devam Edecek Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!