Bloomberg Analistine Göre Bitcoin’de Rüzgar Tersine Esebilir: İşte Gerekçeleri!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin’in (BTC) yükseliş rüzgarının çok uzun sürmeyeceğini öne sürerek gerekçelerini açıkladı.

Kripto para piyasası hakkındaki yorumlarıyla sık sık gündeme gelen Mike McGlone, Bitcoin’in güncel durumunu yorumlarken 40.000 dolar seviyelerine ulaşması için önündeki engellerden ve olası düşüş senaryolarından bahsetti.

Yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, konuyu ele alan analist, ABD merkezli krizin tüm risk ürünlerini etkileyeceğini belirtirken FED’in sıkılaşma politikasından Bitcoin’in kaçamayabileceğini öne sürdü.

Bitcoin özelinde yaşanan son yükselişi ABD merkezli ETF başvurularına ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikalarına bağlayan McGlone, yaklaşan bir resesyonu işaret etti.

Popüler analist açıklamasının devamında şu ayrıntılara yer verdi:

Bitcoin 20.000 Dolar mı, 40.000 Dolar mı? FED, piyasalardaki durgunluk, Nasdaq, Bitcoin ETF’lerinin potansiyel lansmanı gibi gelişmeler Bitcoin’i  ABD resesyonu ve potansiyel bir hisse senedi ayı piyasası ve merkez bankalarıyla yüzleşmekten alıkoymayacak. Risk varlıkları negatif likidite ve ekonomik daralmayla karşı karşıya.

Bitcoin için 20 bin doların 2021 yılından bu yana bir pivot nokta görevi üstlendiğini belirten McGlone, resesyon riskinin olası sonuçlarını detaylandırdı:

Bitcoin için pivot noktası, çoğu riskli varlığın tarihteki en büyük para arzı artışıyla değer kazandığı 2021’den bu yana 30 bin dolar civarındaydı. Birçok merkez bankasının haziran ayında sıkılaştırmaya devam etmesiyle likidite çekişinin hala devam ediyor olması, riskli varlıklar hafif bir ABD resesyonu ve FED’in gevşeme umutlarıyla sıçrama yapmış olsa bile bir ters rüzgar yaratabilir.

Bloomberg Analistine Göre Bitcoin’de Rüzgar Tersine Esebilir: İşte Gerekçeleri! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg Analistine Göre Bitcoin’de Rüzgar Tersine Esebilir: İşte Gerekçeleri!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!