Bitcoin Boğasını İşte Bu 3 Faktör Tetikleyebilir: Uzman Yorumları

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasının önemli uzmanları Bitcoin (BTC) için boğa sezonunu başlatabilecek 3 önemli faktörü açıkladı.

Kripto para piyasası yatay ve sakin bir konsolidasyon içerisinde devam ederken piyasa analistleri boğa sezonunu ateşleyebilecek 3 faktörü masaya yatırdı. Boğayı tetikleyebilecek üç faktör olarak Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla daha güvenli görülmesi, doların giderek zayıflaması ve önde gelen varlık yöneticisi BlackRock’un Bitcoin ETF başvurusu işaret edildi.

Coindesk’in derlediği uzman yorumlarında, mevcut koşullarda her ne kadar özellikle ABD merkezli regülatif baskılar gündeme gelse de makroekonomik şartların Bitcoin boğası için hazır olduğu belirtildi.

Özellikle yakın zamanda BlackRock cephesinden gelen ETF başvurusuna yönelik haberler piyasaya can suyu oldu. ABD’li düzenleyici kurumun söz konusu ETF’i onaylaması ya da reddetmesi için 240 günü bulunuyor. Bu zamanlamanın Bitcoin halvingi (yarılanma) ile kesişmesi yükseliş ihtimalini güçlendiriyor.

CF Benchmark yazarı Ken Odeluga, BlackRock tarafından sunulan bu ETF’in anlam ve önemine ilişkin şu ifadelerde bulundu:

BlackRock en son önerdiği ETF ile Bitcoin’e olan yatırımcı talebinin borsada işlem gören, düzenlenmiş, kullanışlı ve tanıdık ambalajında sunulan ana akım bir Bitcoin ürününü destekleyecek kadar geniş olduğunu ortaya koyuyor.

Kripto para yönetimi firması Blofin’in CEO’su Matt Hu bir blog yazısında, ABD’li düzenleyici kurumların özellikle altcoinleri hedef aldığını belirtirken Binance ve Coinbase davalarında Bitcoin’in adının geçmediğini hatırlattı:

Düzenleyici risk esas olarak altcoin yatırımcıları üzerinde yoğunlaşıyor, bu da yalnızca BTC ve ETH’yi elinde tutanlar üzerinde sınırlı bir etkiye sahip. Bununla birlikte, SEC davası sonucunda tüm altcoinler menkul kıymet olarak kabul edilebilir ve menkul kıymet standartlarına göre düzenlenmesi gerekebilir. Bu da altcoin ticaretinin daha denizaşırı ve merkeziyetsiz olacağı anlamına gelir.

FED’in son dönemlerdeki sakin ve yapıcı politikaları da Bitcoin için olumlu bir anlam taşıyor. FED tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene içerisinde en fazla 2 kere daha faiz artırımı bekleniyor. Kripto analiz firması Jarvis Labs yakın tarihli bir blog gönderisinde konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Dolardaki herhangi bir düşüş bitcoin için iyidir. Bu nedenle BTC ve risk varlıkları en güçlü boğa koşularını DXY ayı piyasaları sırasında yaşadı. Fed’in bu hafta faiz artırımlarını duraklatmasıyla (artı enflasyonun soğumasıyla), doların 100’ün üzerindeki günleri sayılı olabilir gibi görünüyor.

Bununla birlikte dolar endeksinin (DXY) geçtiğimiz haftalar boyunca zayıflaması ve beklentilerin 100 puan ve altı seviyesine kadar düşürülmüş olması aynı şekilde paranın akışının Bitcoin gibi getiri potansiyeli yüksek ürünlere kaymasıyla sonuçlanabilir. Genelde DXY’nin düşüşü Bitcoin ve Nasdaq gibi piyasalarda yükseliş habercisi olmuştur.

Bitcoin Boğasını İşte Bu 3 Faktör Tetikleyebilir: Uzman Yorumları isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Boğasını İşte Bu 3 Faktör Tetikleyebilir: Uzman Yorumları
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!