Ethereum’da Doğrulayıcı Limitini 32 ETH’den 2.048 ETH’ye Yükseltme Önerisi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum geliştiricileri ağ üzerinde validatör (doğrulayıcı) olmak için uygulanan 32 ETH’lik limiti yükseltmeyi planlıyor.

Ethereum çekirdek geliştiricileri 16 Haziran günü yaptıkları konsensüs toplantısında, dikkat çeken bir konuyu gündeme taşıdı. Toplantıda dile getirilen birçok konunun yanı sıra doğrulayıcılara uygulanan 32 ETH’lik sınırlamanın 2.048 ETH’ye yükseltilmesine dair başlık topluluk arasında gündem yarattı.

Halihazırda Ethereum ağında doğrulayıcı olmak için tam olarak 32 ETH stake edilmesi gerekiyor. Staking işlemi ile birlikte validatörler hem ağın çalışmasına katkı sağlıyor hem de yıllık bazda değişken oranlarda faiz getirisi kazanıyor. Fakat 32 ETH’den daha fazla yatırmak isteyen kullanıcıların yatıracakları miktara oranla birden fazla validatör oluşturmaları gerekiyor.

Geliştiricilere göre bu ekstra validatör oluşturma zorunluluğu ve 32 ETH’lik sınırlı kapasite ise doğrulayıcı seti boyutunun şişmesine yol açıyor. Yapılacak bu limit yükseltmesiyle ağın verimliliğinin artması ve kuyruktaki validatör yoğunluğunun azalması amaçlanıyor. Güncel verilere göre şu anda 600.000 aktif doğrulayıcı ve sırada bekleyen ek 90.000 doğrulayıcı bulunuyor.

Öte yandan söz konusu limitin artmasının Ethereum’un merkeziyetsiz yapısına zarar verebileceğini düşünenlerde var.

Ethereum Vakfı araştırmacısı ve önerilen değişikliğin önemli savunucularından Michael Neuder bu limit yükseltmesinin doğrulayıcı ödüllerinin otomatik olarak birleştirilmesi olasılığını doğuracağını da dile getirdi.

Validatörler mevcut sistemde stake ettikleri miktardan fazla kazanç elde edemiyor ve bu sebeple daha fazla getiri elde etmek varlıkların için başka bir yere yönlendirilmesi gerekiyor. Fakat üst sınır limiti yükseltilirse bu ödüller doğrulayıcılar tarafından birleştirilebilir hale gelecek. Doğrulayıcılar bu sayede stake ettikleri ETH’lerinden daha fazla kazanma potansiyeline sahip olacaklar.

Ethereum’da Doğrulayıcı Limitini 32 ETH’den 2.048 ETH’ye Yükseltme Önerisi isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum’da Doğrulayıcı Limitini 32 ETH’den 2.048 ETH’ye Yükseltme Önerisi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!