Vitalik Buterin Şok Etti: Ethereum Bu 3 Şey Olmazsa Başarısız Olur!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Ethereum’un (ETH) başarısız olmaması için gerekenlere dair yol haritasını paylaştı.

Vitalik Buterin yakın tarihli bir blog gönderisinde, Ethereum’un başarısız sayılmaması için üç önemli faktörü yazdı. Ethereum’un genç ve deneysel bir teknolojiden, açık, küresel ve özgür bir hale geçiş yaparken ölçeklendirme, cüzdan güvenliği ve gizlilik konularının önemi işaret etti.

Bu geçişlerin tamamlanmaması durumunda Ethereum’un başarısız olacağını vurgulayan Buterin, mevcut durumda Ethereum’un söz konusu 3 alanda nasıl ilerlemesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca, bu geçişlerin Ethereum’un kullanıcılar ve adresler arasındaki ilişkiyi kökten değiştireceğini bildirdi.

Ölçeklendirme, güvenlik ve gizlilik

Buterin’in özellikle altını çizdiği üç faktörden ilki katman-2 ölçeklendirmesi ve rollup geçişi oldu. Herkesin rollup’lara geçmesi gerektiğini ifade eden kurucu ortak, bu adımın hız ve işlem ücretleri açısından Ethereum’u ileriye taşıyacağını sözlerine ekledi. Rollup’lar, Ethereum ağında daha fazla işlemi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan bir ölçeklendirme çözümüdür.

Buterin’in bir diğer odak noktası ise akıllı sözleşmeye dayalı cüzdanlar oldu. Buterin aynı şekilde herkesin bu tür cüzdanlara yönelmesi gerektiğini öne sürerken yapılacak bu geçişin güvenliği ciddi oranda artıracağının altını çizdi.

Akıllı sözleşme cüzdanları, kullanıcıların kripto paralarını daha güvenli bir şekilde saklamalarını sağlar. Çünkü bu cüzdanlar, kullanıcıların özel anahtarlarını doğrudan cihazlarında saklar ve bu anahtarlar cüzdan uygulaması dışında hiçbir yerde saklanmaz veya paylaşılmaz. En popüler akıllı cüzdan örnekleri MetaMask ve Trust Wallet olarak verilebilir.

Kurucu ortak tarafından belirtilen son madde ise gizlilik oldu. Buterin’in hayalindeki Ethereum’da öne çıkan gizlilik formuna geçiş kullanıcılarına daha fazla anonimlik sağlamayı hedefliyor. Hem fon transferindeki gizliliğin artırılmasını hem de diğer kimlik bilgilerinin tümüyle saklı kalmasını arzulayan Buterin’e göre bu geçiş, Ethereum ağındaki işlemlerin takip edilemez olmasını ve kullanıcıların kimliklerinin korunmasını sağlayabilir.

Makalenin satır aralarına bakıldığında bu geçişin tamamlanması, kullanıcılara katacağı artılar sayesinde Ethereum’un genel kullanımını ve kabulünü artırabilir. Ancak bu geçişin tamamlanması diğer iki maddenin aksine teknik zorlukları ve düzenleyici endişeleri nedeniyle karmaşık olabilir.

Gizlilik koruyan teknolojilerin kötüye kullanılma potansiyeli, düzenleyiciler ve kanun yapıcılar arasındaki endişeleri tetikleyebilir. Bu nedenle bu geçişin başarılı bir şekilde tamamlanması hem teknik hem de düzenleyici zorlukların üstesinden gelmeyi gerektiriyor.

Vitalik Buterin Şok Etti: Ethereum Bu 3 Şey Olmazsa Başarısız Olur! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin Şok Etti: Ethereum Bu 3 Şey Olmazsa Başarısız Olur!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!