Joe Biden, ABD’li kripto bankaları hakkında sessizliğini bozdu!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Amerika vatandaşlarına mevduatlarının güvende olduğu konusunda güvence verirken, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın başarısızlığından sorumlu olanlardan hesap sorma sözü verdi. 

Joe Biden, Silicon Valley Bank ve Signature Bank sorumlularından hesap soracak

12 Mart tarihinde New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), Signature Bank’in mülkiyetini devraldı. Federal Rezerv, kripto dostu bankanın ABD ekonomisini korumak ve halkın bankacılık sistemine olan güvenini güçlendirmek için kapatıldığını söyledi.

Fed ayrıca, gelecekte likidite sorunlarıyla karşılaşabilecek bazı bankaları desteklemeyi amaçlayan 25 milyon dolarlık bir fon açıkladı.

Biden, 13 Mart itibarıyla resmi Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin bir gönderi paylaştı. ABD Başkanı, kurumların çalışanları, küçük işletmeleri, vergi mükelleflerini ve mali sistemlerini koruyan bir çözüme ulaşmış olmalarından memnuniyet duyduğunu belirtti.

At my direction, @SecYellen and my National Economic Council Director worked with banking regulators to address problems at Silicon Valley Bank and Signature Bank.

I’m pleased they reached a solution that protects workers, small businesses, taxpayers, and our financial system. https://t.co/CxcdvLVP6l

— President Biden (@POTUS) March 13, 2023

Biden, ayrıca kripto dostu bankalar konusunda bu karmaşadan sorumlu olanları tamamen sorumlu tutma konusunda kararlı olduğunu da sözlerine ekledi. Biden, bugün gerçekleştireceği  konuşmada da daha fazla şey söyleyeceğini sözlerine ekledi. 

Bununla birlikte, bir dizi ABD siyasetçisi de son bankacılık çöküşlerinden kaynaklanan domino etkisini durdurmayı amaçlayan son federal düzenleyici eylemler konusunda övgülerini paylaştı.

ABD Senatosu Bankacılık ve Konut Komitesi tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre, ABD Senatörü Sherrod Brown ve Temsilci Maxine Waters da hem sigortalı hem de sigortasız SVB mevduat sahiplerinin kapsama alınacağını görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti ve ekledi:

“Bugün atılan adımlar işçilerin maaşlarını alabilmelerini ve küçük işletmelerin ayakta kalabilmelerini sağlarken, mevduat kurumlarına da fırtınayı atlatabilmeleri için daha fazla likidite seçeneği sunacaktır.”

Bu arada, ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, özellikle herhangi bir sektörün adını vermeden, SEC’in yanlış yapanların ensesinde olacağını bir kez daha vurguladı.

Aynı şekilde Joe Biden’da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada SEC’in ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal edenlerin peşinde olacağını yineledi ve ekledi.

SEC Başkanı ayrıca konuya ilişkin “Herhangi bir kurum ya da kişi hakkında konuşmaksızın, federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edildiğini tespit etmemiz halinde soruşturma açacak ve yaptırım uygulayacağız” açıklamalarında bulundu.

Silicon Valley Bank’in kapatılması, stablecoin sektörünü derinden etkiledi

SVB’nin kapatılması, Circle’ın 40 milyar dolarlık USDC rezervinin 3,3 milyar dolarının SVB’de mahsur kalmasına neden oldu. Bununla birlikte Circle’ın USD Coin’i (USDC) 11 Mart’ta dolar sabitini kaybederek 0,88 dolara kadar düştü.

Ne var ki, Federal Rezerv’in Signature Bank ve SVB’deki tüm müşteri mevduatlarının tam olarak ödeneceğini teyit etmesinin ardından USDC 1 dolar seviyelerine geri döndü.

Öte yandan bir başka önde gelen kripto bankası olan Silvergate Bank, geçtiğimiz hafta son endüstri ve düzenleyici gelişmeler ışığında kapatılacağını ve gönüllü olarak tasfiye edileceğini duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Joe Biden, ABD’li kripto bankaları hakkında sessizliğini bozdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!