FED Piyasaları Rahatlattı: Bankalar İçin 25 Milyarlık Finansman Programı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (FED), ülkede yaşanan banka iflaslarının ardından 25 milyar dolarlık finansman programını duyurdu.

ABD Merkez Bankası 12 Mart tarihinde yaptığı duyuruda, Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank’in kapatılmasının ardından bankaları ve diğer mevduat şirketlerini desteklemeyi amaçlayan 25 milyar dolar değerinde bir finansman programı açıkladı. Ek finansman için kesin şekilde gerekli olduğuna değinilen Banka Vadeli Finansman Programı (BTFP), Hazine Bakanlığı tarafından onaylandı. Söz konusu finansman programı mevduat kurumlarına bir yıla kadar kredi sağlayacak.

Açıklamada, mali piyasalardaki gelişmelerin dikkatle izlendiği ifade edildi:

Hazine Bakanlığı, Borsa İstikrar Fonu’ndan 25 milyar dolara kadar kaynak sağlayacaktır. Fed bu destek fonlarından yararlanmanın gerekli olacağını öngörmemektedir. Kurul, mali piyasalardaki gelişmeleri dikkatle izlemektedir. ABD bankacılık sisteminin sermaye ve likidite pozisyonları güçlüdür ve ABD finansal sistemi dirençlidir.

FED, bu fonun yüksek kaliteli menkul kıymetlere karşı ek bir likidite kaynağı olacağını ve bir kurumun stres zamanlarında bu menkul kıymetleri hızlı bir şekilde satma ihtiyacını ortadan kaldıracağını vurguladı.

Finansman programına ilişkin karar, FED, Federal Sigorta Kurumu (FDIC) ve Hazine Bakanlığı’nın Silicon Valley Bank ve Signature Bank‘a dair tüm müşteri mevduatlarının karşılanacağına dair açıklamaların ardından geldi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FED Piyasaları Rahatlattı: Bankalar İçin 25 Milyarlık Finansman Programı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!