Coinbase CEO’su, ABD’li bankaların çöküşü hakkında konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto topluluğu, üç büyük Amerikan bankasının kapatılmasının ardından devam eden domino etkisini tartışmaya devam ediyor. 

Geleneksel olarak bir dizi inovasyon sektörü endüstrisinde yeni kurulan şirketlere hizmet veren Silicon Valley Bank (SVB), 10 Mart’ta Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı tarafından kapatıldı.

ABD’li kripto dostu bankalar bir bir kapatılıyor

SVB’nin kapanışıyla ilgili gerekçeler hala açıklığa kavuşmuş değil. Ne var ki SVB’nin kapatılması haberi, özellikle USD Coin (USDC) ihraççısı Circle’ın 40 milyar dolarlık rezervinin 3,3 milyar dolarının bankada mahsur kalması nedeniyle sektörde şok etkisi yarattı.

Bazı kripto şirketlerine de hizmet veren Signature Bank’in sonu, 12 Mart’ta SVB’ninki ile aynı kaderi paylaştı. Yapılan açıklamalara göre New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), müşterilerin SVB ve Signature’dan fonlarını çekmek istemesi üzerine bankanın daha fazla batmasını önlemek için bankaya el koydu.

Ne var ki SVB’nin kapatılması Circle üzerinde de negatif bir etki yarattı ve stablecoin’i USDC’nin dolar sabitini kaybetmesine neden oldu. Bununla birlikte USDC, 0,90 dolar seviyelerine kadar geri çekildi.

Öte yandan Circle CEO’su Jeremy Allaire’in stablecoin ihraççısının 13 Mart itibarıyla ABD’de yeni bankacılık ortakları edindiğini açıklamasının ardından USDC, 1 dolar seviyesine geri döndü.

Son birkaç gündür yaşanan çalkantılar göz önüne alındığında ise kripto para ekosistemi artık itibari para yatırma, çekme ve para akışına hizmet eden geleneksel finans kurumlarıyla olan bağlarına daha yakından takip ediyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’dan açıklama geldi

Coinbase CEO’su Brian Armstrong bugün gün içerisinde Twitter’da yaptığı açıklamada, ABD merkezli kripto para borsasının daha önce, en son ana akım bankacılık başarısızlığında yaşanan boşlukları potansiyel olarak aşabilecek ya da bu boşlukların doldurulmasına hizmet edebilecek özellikleri değerlendirdiğini söyledi.

Kripto sigorta şirketi Evertas’ın CSO’su Ryan Lackey ise borsanın yüksek net değere sahip bireylere ve işletmelere neobankacılık hizmetleri sunmayı düşünüp düşünmediğini sorguladı.

Hey @brian_armstrong and @coinbase — after the SVB hell over the weekend, why don’t you set up Coinbase as some kind of HNW + business neobank, with the “pass through assets to community banks and treasuries” as a first-class option in parallel with crypto.

— Ryan Lackey (@octal) March 13, 2023

Bunun üzerine Armstrong, Coinbase’in bir dizi özellik eklemesi gerekeceğini söyleyerek yanıt verdi ve konu başlığındaki yorumlar için kapıyı araladı:

“Kesinlikle düşündüğümüz bir şey. Giden havaleler ve çoklu kullanıcı desteği gibi birkaç özelliğe daha ihtiyacımız var. Parçalı olmayan rezerv bankacılığı şu anda kesinlikle daha cazip görünüyor.”

Coinbase, 10 Mart’ta Signature Bank’te yaklaşık 240 milyon dolar tuttuğunu doğruladı, ancak tüm kurumsal nakit varlıklarını geri almayı umuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase CEO’su, ABD’li bankaların çöküşü hakkında konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!