FDIC, Sigortasız SVB mevduatlarını iade etmeye çalışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para dünyasına son günlerde yeni bir gerginlik daha hakim: SVB ve USDC. Her iki dev aktörün de yaşadığı kriz, geçmişte olduğu gibi günümüzde de yatırımcıların korkularını hatırlatıyor. 

Bir taraftan haberin yazımı itibarıyla USDC 0.945 dolarlık fiyatı ile depeg bölgesinden uzaklaşmaya çalışırken, diğer taraftan SVB hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Bloomberg tarafından paylaşılan son bilgiler göre ABD’li düzenleyiciler, SVB Financial Group’un acil olarak dağılması üzerine varlıkları satmak ve müşterilerin sigortasız mevduatlarının bir kısmını Pazartesi gününe kadar kullanılabilir hale getirmek için çalışıyor.

FDIC, Sigortasız SVB mevduatlar için alarma geçti

ABD’de bankacılık sektöründe yaşanan gerginlik, yeni bir boyuta ulaşmak için fırsat kolluyor. Yakın zamanda gerçekleşen Silvergate‘in tasfiyesinin ardından Silicon Valley Bank’ın (SVB) sermaye artırımı kararı bankacılık hisselerinde sert düşüşler teker teker gündeme oturmaya başladı.

Bu sırada 21 milyar dolar değerindeki varlığını 1.8 milyar dolar zararla satan Silicon Valley Bank, yatırıcımların panik satışları yapmasına neden oldu.

Son olarak Bloomberg tarafından paylaşılan detaylarda ise düzenleyicilerin panik alarmına geçtiği görülüyor. Miktarı halen bilinmeyen ilk ödeme, firmanın sıkıntılı müşterilerini rahatlatmayı amaçlayacak ve bankanın varlıkları satıldıkça daha fazla nakit sağlanacak.

Miktar kısmen Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun Pazar gecesine kadar varlıkları nakde çevirme konusundaki ilerlemesine bağlı durumda.

Detaylara göre ilk ödeme için masadaki gayriresmî rakamlar, sigortasız mevduatların yüzde 30 ila 50’si veya daha fazlası arasında değişiyor. Ancak net bilgi henüz paylaşılmış değil. 

 

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FDIC, Sigortasız SVB mevduatlarını iade etmeye çalışıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!