Aave, CEX’lerdeki etkinliğin artmasının ardından stablecoin ticaretini dondurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi protokolü Aave, USDC’nin 11 Mart’ta yaşadığı depeg’in ardından, stablecoin’lerdeki son volatiliteye yanıt olarak stablecoin trade işlemlerini dondurdu ve Kredi-Değer (LTV) oranını sıfıra çekti.

Aave’nin yönetişim forumuna göre, ticaretin dondurulması, risk yöneticisi şirketi Gauntlet’in tüm v2 ve v3 pazarlarının geçici olarak duraklatılmasını öneren bir analizi takip ediyor.

Aave forumundaki bir kullanıcı şunları söyledi:

“LTV’yi 0’a ayarlamak, kesinlikle her yerde yardımcı olur. Ancak Avalanche v3 havuzunda zincir arası altyapı Avalanche’ı kapsamadığı için Aave Guardian hemen harekete geçebilir. LTV’yi sıfıra ayarlamak, herhangi bir kullanıcının HF’sini etkilemeden pratikte varlığın “borç alma gücünü” azaltır”

LTV, kriptoyu teminat olarak kullanarak ne kadar krediyi güvence altına alabileceğini belirleyen önemli bir ölçümdür. Yüzde olarak ifade edilen bu oran, kullanılan kredi tutarının teminat değerine bölünmesiyle bulunur.

Gauntlet’in risk analizi, USDC’nin fiyat istikrarını kazandığı, toparlandığını ve önemli ölçüde düşüş yaşadığını göz önünde bulundurarak farklı senaryoları ele aldı.

Screenshot – USD balances by protocol and Assets by symbol and protocol. Source Gauntlet Network

Merkezi borsalardaki hacim arttı

Dijital varlık veri sağlayıcısı Kaiko’ya göre, merkezi kripto borsaları, Silicon Valley Bank’in (SVB) 10 Mart’taki çöküşünün ardından son saatlerde ticaret hacminde bir artış yaşadı.

Two big $USDC markets on exchanges seeing heavy sell pressure and huge volumes in last 24 hours

Despite plenty of reassurance on crypto twitter, most investors still selling USDC at a big discount pic.twitter.com/W9uy2HHax4

— Conor Ryder (@ConorRyder) March 11, 2023

Silicon Valley Bank, 21 milyar dolar değerinde menkul kıymet yığını satmasının ardından, Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından kapatıldı. Regülatör, mevduatların korunması için Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nu (FDIC) alıcı olarak atadı. 

USDC’nin arkasında yer alan Circle, 11 Mart’ta 40 milyar dolarlık rezervinin 3,3 milyar dolarlık kısmının SBV’de sıkıştığını ve bunun da stablecoin’in bir doların altına düşmesine yol açtığını belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Aave, CEX’lerdeki etkinliğin artmasının ardından stablecoin ticaretini dondurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!