USDC’deki dengesizlik, diğer stablecoin’lerde domino etkisi yarattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin ekosistemi, USD Coin (USDC) ihraççısı Circle’ın Silicon Valley Bank’ten (SVB) 40 milyon dolarlık transfer talebinden 3,3 milyar dolarını çekememesinin ardından tehlikeye girdi. Son 24 saat içerisinde patlak veren SVB ve Circle haberi ile birlikte USDC dolar sabitini kaybetti. Bununla birlikte USDC’de meydana gelen sorunlar da diğer stablecoin’lerde domino etkisi yarattı.

Dolar sabitini kaybeden USDC, DAI ve USDD’yi de beraberinde götürdü

MakerDAO tarafından ihraç edilen bir stablecoin olan Dai (DAI), USDC’nin dolar sabitini kaybetmesi nedeniyle değerinin yüzde 7,4’ünü kaybetti. Statista’dan alınan verilere göre, Haziran 2022 itibariyle 6,78 milyar dolar değerindeki DAI arzı 8,52 milyar dolar değerinde kripto para ile teminat altına alındı.

DAI’nin 27 Haziran 2022 itibarıyla zincir üstü teminatlandırma için kullandığı toplam kripto varlıkları. Kaynak: Statista

USDC, DAI’nin 4,42 milyar dolar değerindeki teminatının yüzde 51,87’sini temsil ediyordu. Diğer öne çıkan dijital varlıklar arasında sırasıyla 0,66 milyar dolar ve 0,61 milyar dolar ile Ethereum (ETH) ve Pax Dollar (USDP) yer alıyor.

Sonuç olarak DAI, dolar karşısında değer kaybederek anlık olarak 0,897 dolara kadar geri çekildi. Stablecoin, aşağıda da gösterildiği gibi, haberin kaleme alındığı andan itibaren 0,92 dolar civarında işlem görecek şekilde toparlanmış durumda.

DAI – USD 1 günlük grafik. Kaynak: CoinMarketCap

Tron tarafından çıkarılan bir stablecoin olan USD Digital (USDD) ve fraksiyonel algoritmik stablecoin Frax (FRAX) da olumsuz piyasa duyarlılığı nedeniyle benzer bir kaderi paylaştı. USDD, USDC satışına yaklaşık yüzde 7,5’lik bir düşüşle 0,925 dolardan işlem görerek yanıt verirken, FRAX daha da düşerek 0,885 dolara geriledi.

USDD – USD 1 günlük grafik. Kaynak: CoinMarketCap

Ne var ki Tether (USDT) ve Binance USD (BUSD) gibi diğer popüler stablecoin’ler, ABD doları ile 1’e 1 oranındaki sabitini korumaya devam ediyor.

İlginizi çekebilir: USD Coin (USDC) dolar sabitini kaybetti

Bilindiği üzere SVB, açıklanmayan nedenlerle Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı tarafından kapatılmıştı. 

1/ Following the confirmation at the end of today that the wires initiated on Thursday to remove balances were not yet processed, $3.3 billion of the ~$40 billion of USDC reserves remain at SVB.

— Circle (@circle) March 11, 2023

Son olarak USDC’nin dolar sabitini kaybetme haberi ise, Circle’ın SVB’de 3,3 milyar dolarının sıkışıp kaldığını açıklamasının hemen ardından geldi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
USDC’deki dengesizlik, diğer stablecoin’lerde domino etkisi yarattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!