SEC, VanEck’in spot Bitcoin ETF başvurusunu bir kez daha reddetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), VanEck’in spot Bitcoin ETF başvurusunu üçüncü kez reddetti. 

Reuters’ın haberine göre SEC, VanEck’in spot Bitcoin ETF teklifini reddetti. Regülatör, şimdiye kadar hiçbir spot Bitcoin ETF başvurusuna onay vermedi. 

Regülatör, VanEck’in başvurularını reddederken, her defasında kripto pazarındaki manipülasyon endişelerini gerekçe gösterdi. 

Grayscale dava açmıştı

Grayscale, spot Bitcoin ETF teklifini reddettiği gerekçesiyle geçtiğimiz Temmuz ayında SEC’e dava açtı. Şirket, regülatörün kararlarının keyfi olduğunu dile getirdi. 

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e vermiş olduğu demeçte, davanın yılın üçüncü çeyreğinde sonuçlanmasını beklediğini dile getirdi. Sonnenshein, açtıkları davadan sonuç alamamaları takdirde konuyu Yargıtay’a da götürebileceklerini vurguladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, geçtiğimiz haziran ayında Grayscale’in ETF teklifini kripto pazarlarındaki dolandırıcılık ve manipülasyon faaliyetlerini gerekçe göstererek reddetmişt.

Şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun vermiş olduğu bu kararın tamamen keyfi olduğunu dile getirdi. Hatırlanacağı gibi regüaltör, daha önce bir spot Bitcoin ETF teklifine onay vermese de Bitcoin vadeli işlemlerine odaklanan bir ETF’e onay vermişti.

Grayscale’in açtığı davadan çıkacak sonuç, kripto para sektörü için son derece önemli olabilir. 

Regülatör, her fırsatta kripto para sektörünü hedef almayı sürdürüyor. SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin haricindeki neredeyse tüm kripto paraların birer menkul kıymet olduğunu iddia ediyor.

Bununla birlikte Ripple ile SEC arasındaki davanın da yıl sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, VanEck’in spot Bitcoin ETF başvurusunu bir kez daha reddetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!